Descopera Galesnjak, insula croata a dragostei

Paul Prescott / Shutterstock.com

Galesnjak este o formatiune insulara spectaculoasa, fiind denumita “Insula Iubirii”, datorita proportiilor sale care converg sub forma unei inimii. Insula este nelocuita, insa natura a inzestrat-o cu paduri si maslini, fiind cunoscuta pentru numarul mare de iepuri pentru care insula a devenit un habitat natural.

Descopera, alaturi de persoana draga, acest miracol natural care a contribuit la promovarea zonei drept o destinatie de top pentru vacante de neuitat!

Locul cel mai popular pentru cereri in casatorie si declaratii de dragoste

Incepand cu anul 2009, cand motorul de cautare Google Earth a identificat insula, de doar 132 000 de metri patrati, aceasta a devenit una dintre cele mai populare atractii turistice din centrul tarii. Cu atatia indragostiti care vor sa isi declare sentimentele in cele mai inedite moduri, nu e de mirare ca Galesnjak a devenit cel mai popular loc pentru cereri in casatorie si declaratii de dragoste.

aerocaminua / Shutterstock.com

Ceea ce face din Galesnjak o destinatie speciala este atmosfera salbatica si relaxanta a unei zone nepatrunse de interventia umana. Tocmai de aceea, celebritati si oameni de rand aleg sa isi sarbatoreasca cele mai romantice momente in jurul sau pe insula Galesnjak. Intimitatea caracterizeaza cel mai bine imprejurimile, astfel ca puteti fie sa optati pentru un tur al insulei, fie sa va bucurati de apele turcoaz ale Marii Adriatice pe una dintre plaje.

Cum ajungi pe insula si unde te cazezi

Pentru a ajunge pe insula poti inchiria o barca sau te poti alatura unui tur ghidat din Turanj, localizat la mica distanta de Zadar, iar drumul intre cele doua orase poate fi parcurs cu usurinta cu mijloacele de transport in comun.

xbrchx / Shutterstock.com

Fiind nelocuita, insula nu beneficiaza de facilitati de cazare, insa, puteti innopta in Zadar, un oras generos in atractii turistice si bogatii culturale. Ori, puteti alege Dalmatia de Nord, unde puteti ramane, de exemplu, pe insula Dugi Otok (Insula Lunga).