Descopera 4 destinatii din Romania pentru mini-vacanta de Rusalii

Foto: Ukko / Shutterstock.com

Rusaliile reprezinta un eveniment important pentru crestinii ortodocsi, fiind una dintre cele mai vechi sarbatori crestine. De asemenea, zilele libere din preajma acesteia sunt un prilej de bucurie pentru toti cei care iubesc sa calatoreasca, sa descopere traditiile specifice fiecarei zone ale tarii sau, pur si simplu, sa evadeze din rutina cotidiana.

Iata 4 destinatii din Romania unde te poti bucura de mini-vacanta de Rusalii:

1.Hodac, Mures

In satul Hodac traditiile se pastreaza cu constinciozitate, unul dintre obiceiurile preferate fiind “udatul tinerelor neveste”. Tinerele proaspat casatorite danseaza cu alti barbati decat sotii lor, acestia din urma negociind pentru recastigarea iubitelor. Un alt obicei consfintit prin trecerea anilor il reprezinta dansul ielelor, superstitiosii punand pe seama acestora puteri supranaturale si malefice.

De asemenea, satul Hodac gazduieste Muzeul Etnografic “Anton Badea”, care merita vizitat pentru a face cunostinta cu istoria si personalitatea istorica a locului. Nu rata bunatatile preparate de gospodinele zonei, precum ciorbele, mancarea de fasole sau ghiveciul de legume.

Foto: macondo / Shutterstock.com

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2EnFWAB

2. Sovata

Datorita potentialului balnear al zonei, Sovata reprezinta optiunea perfecta daca iti doresti sa te relaxezi si sa iti reincarci bateriile. Cele mai multe variante de cazare ofera servicii de wellness care includ piscina, sauna, tratamente sau servicii de masaj.

Daca ajungi in zona, viziteaza renumitele lacuri ale zonei, populare datorita proprietatilor terapeutice, precum: Lacul Ursu, Lacul Negru, Lacul Alunis sau Lacul Mierlei. Din Corund, situat la 18. Km de Sovata, poti achizitiona minunate obiecte din ceramica, produse chiar in gospodariile localnicilor, care arata ca niste mici ateliere.

Foto: Oancia Iulian / Shutterstock.com

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2nX1JJs

3. Poiana Brasov

Poiana Brasov este incantatoare indiferent de anotimp, fiind extrem de generoasa in privinta posibilitatilor de agrement. Daca in sezonul rece, isi castiga vizitatorii prin intermediul celor mai moderne partii de schii, odata cu primavara, se deschid portile centrelor de echitatie, a parcurilor de aventura si a celor de distractii.

Mai mult, imprejurimile sunt la fel de bogate in obiective turistice, incluzand Castelul Bran, biserica din Prejmer, precum si monumentele istorice si culturale ale Brasovului. Fa-ti timp sa degusti bucatele zonei, o adevarata bucurie pentru papilele gustative – ciorba de rubarba, ciorba de pui cu tarhon sau tocanita de porc.

Foto: Dziewul / Shutterstock.com

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2BtBZMk

4. Magura

Aflat la aproximativ 30 de km. de Brasov, satul Magura este supranumit “Raiul din Muntii Piatra Craiului”. Aerul tare, intinderile nesfarsite de verde, dealurile intesate cu turme de oi si linistea neintrerupta decat de clinchetul talangilor si trilul pasarilor te vor face sa te indragostesti iremediabil de acest colt pitoresc al Romaniei.

Fie ca incalecati bicicletele si porniti la cutreierat imprejurimile, fie ca porniti la pas intr-o drumetie, peisajele naturale va vor incanta, la fel si ospitalitatea localnicilor. Ca obiective turistice, recomandam: Manastirea Sfanta Treime, culoarul Bran-Rucar, Varful Magura Mica si Pestera Liliecilor din satul Pestera.

Foto: Gaspar Janos / Shutterstock.com

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2nY9q1W