De explorat: 4 destinatii din apropierea Romaniei pe care sa le vizitezi

Foto: Rudy Balasko/Shutterstock.com

Cand ai cateva zile libere, profita de frumoasele orase aflate in proximitatea Romaniei si testeaza noi culturi si experiente intr-o excursie cu familia sau cu prietenii! Nu ai nevoie de prea multe bagaje sau pregatiri prealabile, ci doar de cateva informatii privind viitoarea destinatie si de oamenii potriviti alaturi de tine.

Iata 4 destinatii accesibile, situate in proximitatea Romaniei:

1. Budapesta

Foto: Yasonya/Shutterstock.com

Capitala Ungariei se descrie incantatoare gratie cladirilor istorice, a peisajelor urbane, a numeroaselor obiective turistice si a atmosferei boeme care domneste in aer. Fie ca te pierzi intr-o plimbare romantica pe malul Dunarii, fie ca iti propui sa vizitezi principalele atractii turistice, o escapada in Budapest ate va reincarca cu energie pozitiva. Nu rata Castelul Buda, Bastionul Pescarilor, Cladirea Parlamentului sau podurile din oras; pentru o perspectiva spectaculoasa asupra imprejurimilor, alege sa explorezi intr-o croaziera pe Dunare.

2. Zadar

Foto: xbrchx/Shutterstock.com

Faimosul oras din Dalmatia de Nord, Zadar, gazduieste constructii spectaculoase si reprezinta destinatia ideala pentru o escapada in doi. Ratacind printre muzee, monumente, biserici, spatii verzi si terase intesate de oameni, fa-ti timp sa surprinzi apusul la malul marii, in orchestra spectaculoasa a valurilor. De asemenea, pentru a intelege mai bine culturala locala, viziteaza principalele obiective turistice: Orga Marina, Sfinxul, Biserica St. Donat si Muzeul Sticlei Antice .

3. Bratislava

Foto: RastoS/Shutterstock.com

Capitala Slovaciei detine uimitoare bijuterii arhitecturale, un centru vechi construit pe marginea stradutelor cochete si intortocheate, si o promenada care ofera o perspectiva romantica asupra Dunarii. Printre atractiile inedite ale orasului se numara Podul Nou, construit intre dealul Castelului Bratislava si Biserica Sf. Martin; deasupra acestuia, sprijinita de doi piloni gigantici, domneste un fel de farfurie zburatoare, in cadrul careia functioneaza un restaurant. De asemenea, poti urca in varful turnului situat pe acelasi pod, de unde vei surprinde cele mai frumoase privelisti asupra orasului.

4. Split

Foto: xbrchx/Shutterstock.com

Un alt oras de neratat atunci cand ajungi in Croatia este Split, remarcabil datorita ruinelor constructiilor romanice si a zonei portuare. Split gazduieste Palatul lui Diocletian, care, fermecat de frumusetea acestei zone, s-a hotarat sa ridice unul dintre cele mai frumoase palate. Un alt simbol turistic de neocolit il reprezinta  Catedrala St. Duje, iar, daca vrei sa patrunzi in atmosfera locala, poposeste in piata Peristyle, unde, periodic, au loc diverse evenimente culturale, concerte si festivaluri.