Craciun in Budapesta: tot ce trebuie sa stii inainte sa pleci in vacanta

GTS Productions/Shutterstock.com

Zapada, kurtoskalacs, peisaje de poveste si o atmosfera de neuitat; cam atat pare ca poti sa gasesti in Budapesta la o prima vedere, in perioada sarbatorilor, insa noi suntem aici sa te convingem ca nu este deloc asa. Budapesta, capitala Ungariei, este de departe unul dintre cele mai vibrante, interesante si aglomerate orase europene in perioada Craciunului. De ce? Iata explicatia!

Ce poti sa faci in Budapesta in perioada Craciunului?

Budapesta este una dintre cele mai vizitate capitale europene, in mare parte datorita bazinelor termale, cladirilor impresionante precum Castelul Buda, Bastionul Pescarilor, Cladirea Parlamentului si Catedrala St Stephen si, nu in ultimul rand, datorita preturilor foarte accesibile. Pe deasupra, in perioada Craciunului, Budapesta gazduieste unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun, unde poti gasi numeroase feluri de mancare traditionala si suveniruri pentru cei dragi.

Budapesta este cu siguranta una dintre cele mai interesante destinatii permanente din apropierea Romaniei. Desi pare ca numai in timpul verii ai ce sa faci aici, acest lucru este pe cat se poate de fals. In perioada sarbatorilor Budapesta isi imbraca hainele de sarbatoare si isi aduce cei mai talentati artisti in prim plan.

dsajo/Shutterstock.com

Cu exceptia traditionalului targ de Craciun, Budapesta te va surprinde cu evenimente interesante precum spectacole tematice de balet, petreceri neobisnuite in piscinele termale, croaziere speciale pe Dunare si reprezentatii de dans traditional. Adauga la toate acestea o plimbare cu tramvaiul decorat cu mii de beculete si o tura cu patinele in inima orasului si ai obtinut reteta uneia dintre cele mai reusite vacante.

Ce trebuie sa stii inainte sa pleci in vacanta?

In luna decembrie, vremea in Budapesta nu este extrem de prietenoasa, asa ca te sfatuim sa te echipezi foarte bine de acasa daca vrei sa explorezi tot ceea ce este mentionat mai sus. Datorita temperaturilor scazute si ploilor frecvente, iti recomandam sa scoti din dulap perechea de bocanci si jacheta groasa. N-ar strica o pereche de manusi, o umbrela si un articol vestimentar care sa iti protejeze capul. Trecand peste aceste detalii vestimentare, inainte de o vacanta in Budapesta (mai ales in perioada sarbatorilor) trebuie sa te inarmezi cu rabdare. Asa cum spuneam si la inceput, Budapesta este un oras aglomerat in preajma Craciunului asa ca nu trebuie sa fii mirat ca nu vei fi singurul turist care s-a gandit sa descopere “capitala SPA” taman de sarbatori. In consecinta, iti recomandam sa iti rezervi, pe cat posibil, totul din timp si sa iti faci un program realist si bine stabilit dinainte.

Daca iti doresti sa vizitezi obiectivele turistice arhicunoscute, cumpara-ti bilete online acolo unde este cazul, iar pentru cele cu intrare gratuita ai grija sa te trezesti de dimineata pentru a evita aglomeratia. Pentru o tura pe patine, cel mai bine ar fi sa iti rezervi un ragaz de cateva ore pe la amiaza. Daca lasi aceasta activitate pentru orele serii, este posibil sa nu mai gasesti niciun loc.

Cand vine vorba de mancare, nu ezita sa incerci preparatele traditionale si mai ales, nu ocoli dulciurile facute in casa. Gospodinele maghiare sunt cunoscute in toata lumea pentru iscusinta in bucatarie.

Unde te cazezi in Budapesta?

Acum ca esti pregatit pentru aventura pe meleagurile vecinilor maghiari, iti ramane doar sa rezervi un loc la una dintre unitatile de cazare din Budapesta. O treaba relativ simpla, daca este facuta din timp. Recomandarile noastre sunt acestea!

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 24-25 decembrie 2017 si sunt valabile astazi, 6 noiembrie 2017.