Concerte si spectacole de Craciun in Bucuresti

Africa Studio/Shutterstock.com

Spiritul Craciunul incepe deja sa puna stapanire pe toate arterele principale ale orasului, dar si pe cotloanele nestiute de turistii grabiti. Mii de luminite vegheaza asupra centrului vechi al orasului si, in curand, asupra intregului oras. Targul de Craciun a intrat deja pe ultima suta de pregatiri, iar tot ce lipseste din peisajul festiv al sarbatorilor de iarna sunt fulgii de zapada (pe care speram sa ii vedem anul acesta in preajma Craciunului).

Pe langa toate acestea, Craciunul vine cu o serie de evenimente tematice – concerte si spectacole – menite sa ne faca sa ne cufundam si mai tare in atmosfera de sarbatoare.

Cunoscut pentru varietatea si numarul mare de evenimente de acest tip, Bucuresti gazduieste si anul acesta unele dintre cele mai interesante, atractive si speciale spectacole si concerte de Craciun. Daca locuiesti in Capitala sau ai drum prin Bucuresti in perioada sarbatorilor ar fi pacat sa nu consulti lista de mai jos. Alege-ti macar unul dintre evenimente si reinvie magia Craciunului!

Spargatorul de nuci – Spectacol de balet impresionant la Sala Palatului

Incepem seria evenimentelor culturale dedicate sarbatorii Craciunului cu una dintre cele mai speciale si mai populare lucrari ale lui Ceaikovski. Spectacolul prezinta povestea familiei domnului Stahlbaum aflata in toiul pregatirilor de Craciun. Avand la baza basmul “Spargatorul de nuci si regele sorecilor”, spectacolul de balet a devenit o traditie de sarbatori in mai multe tari europene si altele de peste ocean. Lasa-te purtat in lumea magica a lui Ceaikovski si descopera una dintre cele mai frumoase spectacole ale tuturor timpului.

  • Data: 3 decembrie, ora 20:00
  • Locatie: Sala Palatului
  • Pret bilet: Cat. I – 200 RON/Cat. II – 150 RON/Cat. III – 120 RON/Cat. IV – 100 RON

Horia Brenciu – Primul concert de Craciun

Cunoscutul om de televiziune Horia Brenciu este unul dintre cei mai apreciati artisti din Romania. Cu un succes rasunator pe toate planurile, Horia Brenciu si-a propus anul acesta sa petreaca sarbatorile alaturi de oamenii care-l iubesc si-i apreciaza muzica, in premiera, la Sala Palatului. Desi initial concertul era programat numai pentru zilele de 9 si 10 decembrie, pentru ca toate bilete pentru aceste date s-au vandut “ca painea calda”, artistul a mai suplimentat cu inca o zi de spectacol pe data de 8 decembrie.

  • Data: 8 decembrie, ora 20:00
  • Locatie: Sala Palatului
  • Pret bilet: VIP – 200 RON/Cat. I – 150 RON/Cat. II – 100 RON/Cat. III – 50 RON

Regal Vienez – Concert extraordinar de Craciun

Ukrainian Radio Symphony, una dintre cele mai cunoscute orchestre pe plan national si international, va sustine un concert de zile mari cu ocazia sarbatorilor de iarna in Bucuresti, la Teatrul National. Orchestra va interpreta cel mai cunoscut repertoriu al Balului Operei din Viena si isi va fermeca audienta cu opele lui Strauss, Franz Lehar, Kalman si Lanner.

  • Data: 11 decembrie, ora 20:00
  • Locatie: Teatrul National I.L. Caragiale
  • Pret bilet: Cat. I – 250 RON/Cat. II – 120 RON

Stefan Banica Jr.  – Concert legendar in preajma sarbatorilor de iarna

Unul dintre concertele cu traditie din perioada Craciunului revine si in acest an pentru trei zile la Sala Palatului. Stefan Banica Jr. este incontenstabil unul dintre cei mai iubiti si mai populari artisti romani din toate timpurile, ducand mai departe renumele creat de tatal sau, regretatul Stefan Banica.

  • Data: 15,16 si 17 decembrie, ora 19:30
  • Locatie: Sala Palatului
  • Pret bilet: VIP – 200 RON/Cat. I – 150 RON/Cat. II – 100 RON/Cat. III – 50 RON

Fuego – Scrisoare de decembrie

“Impodobeste, mama, bradul!” este doar una dintre melodiile cunoscute ale interpretului Paul Surugiu – Fuego – care fac milioane de romani vibreze si sa se simta mai aproape de cei dragi. Avand numeroase colaborari cu artisti renumiti din muzica populara si cea etno, Fuego a reusit sa se pozitioneze in topul preferintelor interpretilor de-a lungul timpului si nu e perioada din an in care acesta sa nu fie plecat la concerte. Descopera glasul cald al lui Fuego intr-un super concert de Craciun!

  • Data: 25 decembrie, ora 20:00
  • Locatie: Teatrul National I.L. Caragiale
  • Pret bilet: Cat. I – 120 RON/Cat. II – 80 RON

Cunosti alte evenimente ce merita promovate? Lasa-ne detaliile intr-un comentariu! Pana atunci, daca planifici o vizita in Bucuresti pentru unul dintre evenimentele prezentate mai sus, nu uita sa iti cauti din timp cazare pe www.travelminit.ro.