3 centre istorice din Romania care par desprinse din povesti

Cu totii am auzit povestile facinante ale printilor si printeselor indragostite, ale cavalerilor si domnitelor aflate la ananghie si cate si mai cate. Fiecare dintre intamplarile relatate se petreceau intr-un timp ce putea fi cu greu determinat, intr-un taram indepartat in care nimeni si niciodata n-ar fi putut sa ajunga. Totusi, ce-ai spune daca noi ti-am zice ca taramurile astea exista, si nu la sute de mii de kilometri, ci chiar la noi in tara, in mijlocul celor mai frumoase orase romanesti. Centrele istorice care se gasesc in inima oraselor importante din Romania reprezinta adevarate taramuri de poveste, care merita vizitate cel putin o data in viata. Daca nu stii cu care dintre ele sa incepi, echipa HotelGuru.ro iti prezinta un mic ghid al centrelor istorice must-see din Romania:

  • Centrul Istoric al orasului Bucuresti

Incepem lista noastra cu cel mai falnic oras dintre cele mai falnice, cel mai popular si cel mai vizitat loc de la noi din tara – Bucuresti. Bucurestiul reprezinta un mix interesant intre arhitectura de inspiratie frantuzeasca si cea creionata in perioada comunista. De departe, una dintre cele mai de pret comori culturale si arhitecturale a Bucurestiului este centrul vechi. Desi in zilele noastre stradutele centrului istoric sunt intesate pana la refuz de turisti (mai ales in serile de weekend), odinioara, pe strazile acestea se plimbau cei mai de seama oameni ai societatii.

Atestata documentar pentru prima data in secolul al XVI-lea, Ulita cea Mare  – cunoscuta azi sub numele de strada Lipscani – era cea mai importanta artera sociala si culturala din oras. Cladirile ridicate aici au fost opere incontestabile are stilului neobaroc si neoclasic, care insa si-au pierdut din stralucire in perioada comunista dupa ce au fost nationalizate si instrainate unor proprietari indolenti. Desi o parte din cladirile de altadata au fost reconditionate si aduse la frumusetea initiala, majoritatea stau sub semnul sperantei, reprezentand un adevarat pericol public in cazului unei catastrofe naturale.

Cauta cazare in Bucuresti aici!

  • Centrul Istoric al orasului Brasov

Brasov, destinatie cu renume din Romania, este unul dintre cele mai frumoase orase din inima tarii. Cunoscut indeosebi datorita centrului sau istoric, Brasovul reuseste sa atraga anual mii de turisti straini – atat strainii, cat si romanii sunt fascinati de frumusetea autentica a strazilor si a constructiilor.

Elementul central al centrului istoric din Brasov il reprezinta Piata Sfatului, loc de intalnire pentru localnici si reper excelent pentru turisti. Cu o istorie bogata in spate si o pozitionare strategica, Piata Sfatului a fost si va ramane unul dintre simbolurile orasului Brasov. De aici se ajunge foarte usor la celelalte obiective importante: Biserica Neagra, Strada Sforii, Poarta Ecaterina, Turnul Alb si Turnul Negru.

Cauta cazare in Brasov aici!

  • Centrul Istoric al orasului Sibiu

La o aruncatura de bat, intr-o zona extrem de pitoreasca, similara cu cea in care se afla Brasovul, rasare unul dintre cele mai mandre, linistite si frumoase orase ale Romaniei – Sibiu. Sibiul este una dintre destinatiile turistice din Romania care s-a bucurat in ultimii 10 ani de o crestere spectaculoasa in randul turistilor romani, dar nu numai. Dupa ce a fost numit Capitala Culturala Europeana, Sibiu a cunoscut una dintre cele mai infloritoare perioade turistice din intreaga-i existenta.

Astazi, turistii se inghesuie in Sibiu sa descopere cele trei piete importante: Piata Mare, Piata Mica si Piata Huet, fiecare dintre ele gazduind o multime de obiective istorice. Cele mai populare atractii din centrul istoric al Sibiului sunt: Palatul Brukenthal, Casa Albastra, Casa Haller, Casa Hecht, Palatul Filek, Podul Minciunilor, Turnul Sfatului, Pasajul Pantofarilor si Casa Hermes.

Cauta cazare in Sibiu aici!

Cunosti si alte destinatii de poveste? Lasa-ne intr-un comentariu locul din Romania pe care vrei sa il promovam!