Cele mai frumoase conace de lux din tara

Conace de lux - Pensiunea KalnokyIn Romania exista multe hoteluri de lux proiectate sa multumeasca nu doar nevoile minimaliste ale calatorilor, ci si pe cele rafinate si educate. Dar o locatie de lux este cu atat mai valoroasa cu cat cladirea in sine poarta patina vremurilor de demult si amprenta personalitatilor care au locuit in ea. Un conac vechi, de exemplu, va fi intotdeauna mai fermecator decat orice hotel luxos construit in contemporaneitate, si asta au inteles-o foarte bine o parte din proprietarii unor conace din Romania. In timp, acestia au reusit sa le redea stralucirea de altadata sau sa le-o adauge acolo unde era cazul, astfel ca la ora actuala, in Romania exista cateva conace de lux pe care merita sa le vizitati.

Noi vi le prezentam pe cele pe care le consideram a fi cele mai frumoase conace de lux din tara.

Villa Poem Boem din Sinaia

Pe o straduta discreta, ascunsa privirilor directe din Sinaia cea fermecatoare, este acest conac, care pastreaza in zidurile sale povesti care incep cu “a fost odata in 1927…”. Era casa lui Toma Socolescu, ridicata caramida cu caramida pentru sotia sa iubita, Florica, careia i-a facut-o cadou. Stilul arhitectural autentic romanesc al conacului nu le-a fost pe placul comunistilor pe mana carora ajunsese cativa zeci de ani mai tarziu, astfel ca locatia a suferit serios in acea perioada. Recent insa, noii proprietari au reusit – cu mult suflet si cu multa munca – sa-i redea spiritul de odinioara. Interioarele cu aer frantuzesc provensal si elemente brancovenesti au revenit la viata in fostul conac Socolescu. Astazi, locatia se numeste Villa Poem Boem si ofera oaspetilor sai un spatiu romantic, de poveste, cu piese de mobilier unicat, antichitati si candelabre rafinate. Totul a fost gandit in cel mai mic amanunt, astfel incat chiar si aparatura moderna si chiar sauna sa se incadreze perfect in aerul boem. Gradina exterioara frumos amenajata completeaza cu mult bun gust intregul complex de lux; la fel si muzica de ambient (bine selectata) si lumanarile atent imprastiate.

Viscri 125 din satul Viscri

Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa dormi intr-o casa din secolul XVIII? O astfel de casa inca exista in Romania anului 2015, pe ulitele satului Viscri din judetul Brasov, de a carui frumusete s-a dus vestea pana hat-departe si a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Nu are nume pompos – Viscri 125 -, dar are o istorie ce merita povestita oricand. Casuta in stil saxon din inima Transilvaniei zacea ascunsa pana prin anul 2007 printre buruieni si delasare omeneasca, cand cei doi tineri (actuali proprietari) au decis s-o cumpere si s-o renoveze. Actualul complex Viscri 125 a inceput sa creasca putin cate putin, pe masura ce alte doua casute alaturate i-au fost adaugate in anii ce au urmat. Frumusetea povestii este ca toate corpurile originale ale cladirii (vechi de peste 200 de ani) au fost pastrate si reconditionate doar acolo unde a fost cazul (coboara in pivnita si ai sa vezi incrustat pe una din grinzile vechi de stejar anul 1720). Camerele au fost mobilate cu mobilier traditional si covoare lucrate manual din materiale naturale.

Hanul Balaban din Simon

In satul Simon din comuna Bran veti intalni un han de poveste, nascut din dragostea pentru traditiile romanesti. Cocotat in varful unui deal si inconjurat de munti impaduriti, hanul Balaban reuseste sa te desprinda de agitatia orasului – daca-i oferi ocazia. Nimic nu se compara cu un weekend petrecut intr-una din camerele cu mobilier pictat si vedere la muntii din zona. Hanul ofera oaspetilor trei corpuri: Corpul Principal, Casa Taraneasca si Centrul Business. Poate ca nu este un conac vechi, insa este cu siguranta una dintre cele mai frumoase locatii din tara, in mijlocul careia veti simti ce inseamna simplitatea si naturaletea.

Casele Contelui Kalnoki de la Miclosoara

Povesti cu conti si printese gasim si in inima Transilvaniei, la Miclosoara, in judetul Covasna. Acolo, pe strada principala din micul sat secuiesc, un descendent al unei vechi familii de conti transilvani – Tibor Kalnoki – a transformat un conac de vanatoare intr-una din destinatiile preferate ale Printului Charles al Marii Britanii.

Vechiul conac a reusit sa-si pastreze farmecul de odinioara improspatat fiind de legenda sa, povestita cu mult drag fiecarui turist care ajunge sa-i calce pragul. Se spune ca era prin secolul XIII cand regele maghiar a vizitat acele locuri in timpul unei partide de vanatoare. Putea fi rapus de un urs, insa a fost salvat de un secui pe nume Kalnoki; drept recunostinta, regele l-a innobilat si i-a daruit mosia de la Miclosoara. Astazi, “Casa de oaspeti Kalnoki” isi intampina vizitatorii cu zece camere vechi de peste o suta de ani, mobilate traditional.

Conacul Apafi din Malancrav

Istoria Conacului Apafi din satul Malancrav (judetul Sibiu) incepe in secolul XV, pe vremea cand era locuit de familia printului maghiar Michael Apafi. Conacul a fost restaurat de Fundatia Mihai Eminescu, care a reusit sa-i redea aerul de altadata: nicaieri nu te vei simti mai bine decat in linistea oferita de unul din saloanele de lectura ale conacului, cu bibliotecile sale impozante, cu candelabrele de cristal si jilturile confortabile cu tapiterii de catifea. Chiar daca restaurarea conacului a fost facuta dupa planurile designerilor straini, toate piesele de mobilier, tesaturile, feroneria si portelanurile sunt lucrate de mesteri din partea locului.