Cele mai bune idei de cadouri pentru o persoana pasionata de calatorii

Peerasith Patrick Triratpadoongphol/Shutterstock.com

Febra sarbatorilor a cuprins toata populatia globului pamantesc, de la mic la mare, de la Polul Sud, pana la Polul Nord. Fiecare alearga din stanga in dreapta in cautarea cadoului perfect care nu trebuie sa fie nici prea scump, nici prea mare, nici prea nesimnificativ, nici prea personal, nici prea-prea, nici foarte-foarte.

Daca pentru persoanele foarte apropiate (in special pentru familie si pentru cei din cercul restrans de prieteni) lucrurile stau foarte clar, atunci cand suntem pusi in situatia de a alege un cadou pentru o persoana pe care nu o cunoastem atat de bine, lucrurile se complica. Totusi, daca persoana cu pricina iubeste calatoriile (si-acum noi ne intrebam: cine oare nu le iubeste?) ai scapat de orice grija! Echipa HotelGuru.ro vine in ajutorul tau cu recomandari de cadouri care ar face fericit orice calator:

1. O mapa razuibila

Generatia de dupa ’90 calatoreste mult mai mult decat au facut-o predecesorii sai. Un lucru destul de usor de explicat avand in vedere progresul tehnologic, mediul politic si oportunitatile nenumarate care se ivesc in calea lor. Pasionati de experiente si mai putin de lucruri materiale, generatiile care sunt acum la varsta maturitatii sunt mai mereu pe drumuri, cand intr-o tara, cand intr-alta, in cautarea unor noi experiente fascinante. Daca ai un  prieten care a uitat numarul tarilor in care a fost sau care planuieste sa viziteze toata lumea, o mapa razuibila e cel mai de efect cadou.

Pretul unui astfel de obiect incepe de la 20$ si ajunge pana la 40-50$ in functie de magazin si model. La noi in tara se gasesc in special in librarii sau in magazine de papetarie.

2. Un troller/un rucsac pentru calatorii

Nimic nu va fi mai apreciat de catre un calator decat un nou troller sau rucsac. Calatorind foarte mult, bagajul se deterioreaza indiferent de material si conditiile de intretinere, asa ca un nou “obiect al muncii” este fix ceea ce trebuie.

In Romania gasesti atat online, cat si in magazine fizice, trollere cu preturi intre 70-80 de lei si 1000-2000 de lei, poate chiar mai mult.Tot ce trebuie sa faci este sa-l cauti pe cel potrivit pentru prietenul tau si sa te asiguri ca il ai pana de Craciun.

3. Un aparat de fotografiat

Pasiunea pentru calatorii si fotografii merg “mana-n mana” pentru cei mai multi dintre calatori. Indiferent ca vorbim de fotografi amatori sau profesionisti, oricare dintre acestia s-ar bucura daca ar primi “o noua jucarie”. In cazul in care prietenul tau este fotograf profesionist, te sfatuim sa intrebi in cercul sau de apropiati daca are nevoie de o anumit obiect (obiectiv, trepied etc.).

Aparatele de fotografiat sunt o investitie ceva mai mare, insa poate fi facuta de un grup de persoane. In functie de model, caracteristici si anul de lansare, pretul unui aparat de fotografiat profesional variaza intre 2000-8000 de lei.

4. Un eBook reader

In calatorii, de cele mai multe ori timpul petrecut in masina/autobuz/avion/tren este timp mort intrucat singurele activitati pe care le poti desfasura se reduc la somn, citit sau socializat. Pentru cei pasionati de lectura, lucrurile se complica atunci cand calatoria este ceva mai lunga deoarece au nevoie de mai mult de o carte, iar bagajul nu poate sa cuprinda atat de multe obiecte de entertainment cat ne-am dori, insa noi avem o solutie: eBook reader. Un eBook reader este un fel de tableta in care pot fi stocate nenumarate carti. Ocupa putin spatiu, are un design elegant si un pret atractiv.

La noi in tara, se gasesc in magazinele mari de electronice si electrocasnice sau online. In perioada sarbatorilor au loc numeroase reduceri, asa ca il poti achizitiona cu un super pret.

5. O calatorie surpriza

Si ce ai putea sa ii faci surpriza unui calator, daca nu o calatorie? Profita de ofertele pe care companiile de turism le afiseaza in perioada sarbatorilor si fericeste-ti prietenul cu o calatorie surpriza intr-un loc fascinant. Daca vrei sa organizezi chiar tu escapada, echipa HotelGuru.ro te ajuta cu cazarea. Cauta cele mai bune locuri de cazare din Romania si imprejurimi pe www.travelminit.ro