Cea mai mare gradina de trandafiri din sud-estul Europei se afla in judetul Arad

Helen Sushitskaya/Shutterstock.com

Se stie despre trandafiri ca sunt extrem de iubiti de catre doamne si ca o gradina colorata si inmiresmata de preafrumoasele flori atrage atentia oricui. Ceea ce nu stie multa lume este ca in tara noastra, in judetul Arad, se afla cea mai mare gradina de trandafiri din sud-estul Europei.

Rozariul de la Mandruloc (sau Eutopia Gardens), cea mai mare gradina de trandafiri de la noi din tara, este situat la aproximativ 10 kilometri de municipiul Arad. O adevarata bijuterie florala, gradina gazduieste peste 2.000 de soiuri de trandafiri din toate colturile lumii, unele fiind chiar premiate in domeniu. Aproximativ 3 hectare de pamant sunt acoperite cu minunatele flori, 3 hectare pline de culoare si miresme de toate felurile.

Pentru iubitorii de flori un astfel de loc reprezinta paradisul pe pamant – o gradina imensa in care sa poata observa, atinge, admira si mirosi cele mai frumoase flori din familia rosaceelor. Din dragoste pentru natura si pentru aceste plante minunate a luat nastere acum 15 ani parcul Eutopia Gardens, un complex unic la noi in tara ce se intinde pe aproximativ 24 de hectare. Pe langa cele trei hectare in care pot fi admirate toate tipurile de trandafiri, in Eutopia Gardens se gasesc tot felul de arbusti, arbori ornamentali, plante perene si alte tipuri de flori.

Citeste si: Poiana Narciselor – un colt de Rai din inima Romaniei

In fiecare anotimp parcul isi schimba culorile si in functie de momentul infloririi anumitor soiuri, peisajul poate sa fie predominant roz, rosu, galben, verde, alb sau albastru. Chiar si asa, cele mai cautate anotimpuri sunt cu siguranta primavara si vara. Atunci, gradina parca prinde viata iar parfumul imbietor emanat de plante vrajeste pe oricine se afla in apropiere. Cu o asa imagine de vis, e imposibil sa nu faci o vizita parcului daca te afli in zona.

Taxa de intrare

Momentan accesul este gratuit, insa de indata ce se vor termina toate lucrarile de reamenajare ale parcului va fi impusa o taxa de intrare ce va ajuta la mentinerea acestui paradis colorat.

Cum ajungi la Rozariul de la Mandruloc?

Parcul poate fi vizitat in orice zi a saptamanii incepand cu ora 9 dimineata si pentru a ajunge aici tot ce trebuie sa faci este sa urmezi drumul national 7 de la iesirea din Arad pana la intrarea in parc. Eutopia Gardens se afla de-a lungul drumului national si este foarte usor de gasit.

Ce poti sa mai vizitezi in judetul Arad?

Daca tot ai ajuns pana aici ar fi pacat sa vezi numai municipiul Arad si rozariul. Judetul Arad este bogat in obiective turistice culturale, religioase si istorice care asteapta sa fie descoperite. Printre cele mai populare se numara:

  • Manastirea Hodos – Bodrog
  • Pestera Cristalelor
  • Cetatea Soimos
  • Lacul cu nuferi albi
  • Statiunea Moneasa
  • Pestera Liliecilor
  • Muntii Codru-Moma

Deja visezi cu ochii deschisi la vizita in judetul Arad? Rezerva-ti acum locul de cazare pe Travelminit si esti gata de plecare.