Ce sa faci intr-un weekend la Sibiu

Sursa foto: cge2010/Shutterstock.com

Atunci and iti doresti cateva zile de relaxare, insa nu vrei sa pleci prea departe de casa, Romania se poate dovedi foarte ofertanta in obiective turistice. Unul dintre judetele care are capacitatea de a incanta este Sibiu. Cu o multime de castele, biserici fortificate, peisaje care iti taie rasuflarea si preparate delicioase, create parca special pentru gurmanzi, acest judet merita din plin cel putin un weekend din viata fiecaruia.

Daca tocmai iti faci lista cu obiective turistice pe care trebuie sa le bifezi si nu iti doresti sa ratezi ceva important, iata care sunt cele mai atractive:

Turnul sfatului

Este principalul simbol al orasului, caracterizand arhitectura acestuia. Construit in secolul 14, turnul a avut mai multe roluri, incepand cu cel de aparare asupra portii de intrare si continuand cu cel de ceas.

Muzeul Brukenthal

Brukenthal este, de fapt, un grup de muzee, cu o bogatie impresionanta de exponate. Deschis in 1817, drept muzeu public, a reusit sa reuneasca o multime de galerii de arta, exponate de istorie naturala si piese istorice foarte atractive. Astazi, muzeul are peste 400 000 de vizitatori anual si trebuie sa fie vizitat de oricine ajunge in Sibiu.

Biserica Evanghelica

Este o cladire gotica foarte atractiva, fiind una dintre cele mai importante din intreaga Transilvanie. Construita in secolul XIV, are un turn cu 7 nivele si 3 clopote. Pentru o foarte buna perioada de timp, aceasta biserica era locul de unde erau supavegheate eventualele incendii. Biserica Evanghelica are al doilea cel mai vechi turn cu ceas din Romania, care dateaza din 1881.

Muzeul Astra

Un alt muzeu foarte atractiv, de data aceasta in aer liber, este Muzeul Astra. Aici se pastreaza foarte bine spiritul romanesc autentic si se contureaza un loc de vis. Desfasurat pe o suprafata uriasa, cu peste 10 km de alei, muzeul ofera o imagine foarte clara asupra modului in care traiau romanii in trecut. Acest muzeu poate sa fie atat un spatiu de imbogatire culturala, cat si unul de relaxare.

Podul Minciunilor

Un alt simbol al Sibiului este Podul Minciunilor, primul pod din fonta din Romania. Numele ii vine de la o coincidenta, in conditiile in care initial a fost numit ” podul culcat”, iar in germana, cuvantul culcat este omonim cu minciuna. De-a lungul timpului au aparut tot felul de legende, fiind unul dintre principalele atractii din oras.

Ce poti face cand iesi din Sibiu?

Asa cum am amintit, intregul judet este un adevarat magnet pentru turisti. Este greu de adunat o lista scurta de obiective, in conditiile in care sunt cateva sute. Cele mai impresionante sunt, fara doar si poate, urmatoarele:

Castelul de lut din Valea Zanelor

La doar 40 de km de Sibiu exista aceasta constructie extrasa parca din povesti. Realizata doar din materiale naturale, impresioneaza orice turist si este un loc excelent pentru fotografii. Este adevarat ca nu are o istorie bogata, fiind proaspat construita, insa merita o trecere in revista.

Transfagarasanul

Cel mai spectaculos drum din tara, atrage an de an foarte multi turisti straini si romani. Transfagarasanul are un rol extrem de important, fiind o trecere intre Transilvania si Muntenia. Privita de sus, soseaua serpuieste foarte atractiv, printre serpentine si vai. Fara doar si poate, este un drum care merita parcurs cel putin o data in viata, chiar daca este impracticabil pe timp de iarna si nu permite o viteza prea mare de deplasare.

Statiunea Paltinis

Iubitorii sporturilor de iarna pot descoperi Paltinisul, cea mai veche si inalta statiune din Romania. Construita la sfarsitul secolului XIX,  a devenit un punct important pentru iubiitorii de ski, care gasesc aici partii amenajate si au garantia unui strat mare de zapada, pe toata perioada anului.

Zecile de biserici fortificate si cetati

Castelul Buia din Seica Mare, Cetatea Slimnicului, Cetatea Taraneasca din Cisnadioara sau Biserica fortificata din comuna Axente reprezinta doar o parte din sutele de cetati si biserici fortificate ale judetului. Cu o imagine impresionanta, acestea pot fi trecute pe lista obiectivelor de vizitat.

Ceea ce este cert este ca nu ai cum sa te plictisesti in Sibiu si un weekend se poate transforma cu usurinta intr-o saptamana. Asadar, urmatoarea vacanta poate sa fie destinata acestui judet.

Vezi ofertele noastre de cazare aici –> www.TravelMinit.ro