Cat ne costa sa petrecem Halloween-ul in preajma castelelor din Romania

Castelul Bran_Se apropie Halloween-ul! Da, recunoastem, e o sarbatoare importata, dar este inca un motiv in plus de distractie si evadare din cotidian. Halloween este abrevierea pentru “All Hallows’ Evening”. Sarbatoarea de origine celtica, care se celebreaza in noaptea de 31 octombrie, a fost preluata de multe popoare, printre care si Romania. Astfel, de cativa ani, in ultima noapte a lunii octombrie se organizeaza si la noi in tara petreceri de groaza, cu masti, costumatii inedite si dinti de vampir. Dovleci inflacarati si bomboane, multe bomboane!

Si unde-i mai frumos sa petreci o asemenea noapte decat in preajma unui castel? Asa vei simti si mai intens spiritul Halloween-ului. Romania are cateva resurse care sa satisfaca pofta curiosilor, iar in ultimii ani, agentiile de turism si proprietarii pensiunilor din zonele Bran, Hunedoara si Sighisoara si-au adaptat ofertele in ton cu cerintele turistilor. Va oferim mai jos cateva detalii cu privire la aceste oferte.

Castelul Bran

Strada General Traian Mosoiu nr. 24, Bran

Acasa la Dracula, in Castelul Bran, sarbatoarea incepe pe 1 noiembrie, la ora 19.00. Turistii prezenti vor putea face un tur al castelului in compania legendarului conte Dracula si a ielelor dansatoare. Apoi, in curtea interioara a castelului va putea fi degustat vinul rosu ca sangele, iar cei mai curajosi copii vor fi recompensati cu bomboane, chiar de catre conte.

De la 19.30, va putea fi vizionata productia americana a anilor ‘30 “Dracula”, iar la 21.30 va incepe adevarata petrecere – “Halloween After Party”.

Bilete: Pentru participarea la acest eveniment vor fi puse la dispozitie doua categorii de bilete, care pot fi achizitionate chiar in seara respectiva de la casieria castelului.

50 de lei – costa un bilet care va ofera accesul in castel, turul nocturn alaturi de contele Dracula, degustarea de vin si dansul ielelor

75 de lei – accesul in Castelul Bran, in cortul special amenajat in curtea regala, turul nocturn insotit de contele Dracula, vinul rosu, black vodka shots, dansul ielelor, accesul la proiectia filmului horror si la “Halloween After Party”.

Cazare in apropiere de castel

Hotel Flo’Mary Sohodol***

Tarif: 130 de lei camera dubla, fara mic dejun

Pensiunea Muntele Rece

Tarif: 160 de lei camera dubla, cu mic dejun

Castelul Corvinilor (Huniazilor)

Strada Castelului nr. 1 – 3, Hunedoara

In ultimii doi ani, sarbatoarea Halloween-ului a ajuns si la Hunedoara. De vina este, bineinteles, Castelul Corvinilor, mentionat pentru prima data in anul 1278, drept una dintre cele mai importante asezari din arhidiaconatul de Hunedoara (alaturi de Deva, Hateg sau Santamaria-Orlea). Corbul inscriptionat pe blazonul familiei Corvinilor, care tine in cioc un inel de aur, a dat nastere multor legende: una dintre ele spune ca Ioan de Hunedoara era fiul nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg (regele Ungariei) cu Elisabeta, o femeie frumoasa din Tara Hategului. Regele a casatorit-o cu Voicu (unul dintre vitejii sai), ca sa o scape de necinste, si i-a daruit un inel, astfel incat copilul sa fie recunoscut cand va creste. Dar un corb a luat inelul in cioc si a incercat sa zboare cu el. Copilul Iancu de Hunedoara a luat un arc si a sagetat corbul, recuperand inelul. Mai tarziu, povestindu-i patania regelui, acesta decide ca simbolul familiei hunedorenilor sa fie corbul cu inel de aur in cioc.

In 2010, castelul – monument gotic renascentist – a ajuns pe locul doi in topul celor mai inspaimantatoare cladiri din lume, realizat de Lonely Planet, iar in vara acestui an, in mai multe locatii din Hunedoara s-a filmat productia germana „Corvin’s Legacy”, film inspirat de una din legendele tesute in jurul Castelului Corvinilor, potrivit careia Vlad Tepes a fost intemnitat aici de Ioan de Hunedoara. Un film cu vampiri, mister, o poveste de dragoste si un happy-end spectaculos.

Si anul acesta, vrajitoarele, stafiile, zombi si varcolacii vor pune stapanire pe castel, in interiorul caruia vor avea loc spectacole “macabre”.

Cazare in apropiere de castel

Hotel Rusca***

Tarif: 109 lei camera dubla, cu mic dejun

Conacul Archia*****

Tarif de Halloween: 530 de lei/persoana pachet de 3 zile/2 nopti

Cetatea Medievala Sighisoara

Sighisoara este unul dintre cele mai bine conservate orase medievale ale Europei. Si este inca vie: in fiecare an, in jurul ei sunt organizate festivaluri de teatru si numeroase evenimente gandite in jurul personajului legendar Dracula. E lesne de inteles ca pe aici sarbatoarea de Halloween nu avea cum sa treaca neobservata.

Anul acesta, in zilele de 31 octombrie si 1 noiembrie va fi organizat Halloween Party in Transylvania, o petrecere de Halloween cu evenimente speciale, concursuri de dans si distractie. Persoanele care aleg Sighisoara vor putea asista la diferite ritualuri, concursuri care au ca tema cele mai bune costume, lupte intre cavaleri sau veti putea asista la Procesul Vrajitoarei.

Cazare in apropierea cetatii

Hotel Cavaler****

Tarif: 524 de lei/persoana sejur de 3 nopti (30 octombrie – 2 noiembrie) cu mic dejun, cina specifica de Halloween, cocktail, blody candy bar, turul cetatii medievale cu Tobosarul Cetatii si Garda de Onoare a acesteia, atelier de modelat dovleci pentru copii si acces nelimitat la centrul spa.

Pensiunea Vila Franka****

Tarif: 484 lei/persoana pachetul Halloween Medieval, care include cazare doua nopti (31 octombrie – 2noiembrie), masa si program (cina tematica, vizita camera de tortura, sala de arme, Muzeul de Istorie Sighisoara, cina festiva, bal mascat)