C’Art Fest, un festival veritabil pentru cei care iubesc arta contemporana

cartfest.ro festival

Sursa foto: cartfest.ro

Festivalul de arta si cultura contemporana C’Art Fest este in plina desfasurare, dar pana pe 25 septembrie mai ai timp sa participi la o multime de evenimente. Organizatorii C’Art Fest au pregatit anul acesta nu mai putin de 30 de evenimente culturale de-a lungul celor opt zile de festival. Iata ce evenimente de exceptie poti vedea in urmatoarele zile daca ajungi la Cristian, localitatea saseasca de basm aflata la numai 10 km de Brasov.

Editia din acest an a Festivalului de arta si cultura contemporana C’Art Fest (a III-a) este, cu siguranta, mult mai frumoasa decat cele anterioare. Nici nu mai conteaza daca “de vina” pentru aceasta intamplare este numarul mare de evenimente culturale sau numarul mare al artistilor de renume national si international care participa la acest eveniment; important este ca turistii si localnicii din Cristian pot petrece opt zile de vis (in perioada 18-25 septembrie) intr-o atmosfera boema, inedita. Toti cei care iubesc arta contemporana pot participa la acest festival veritabil, mai ales ca intrarea este libera (in limita locurilor disponibile).
Spectacolele au loc, de aceasta data, in spatii neconventionale, iar evenimentele sunt foarte variante si de calitate. Nici copiii nu au fost uitati, pentru acestia fiind organizate ateliere de banda desenata si teatru de papusi.
Dar iata cum arata programul urmatoarelor zile la Festivalul C’Art Fest:

Joi, 22 septembrie

Locatie: Fostul cinematograf din Cristian
Ora 18:00: “Povestea soldatului”; spectacol sustinut de actorul Florin Cosulet. Fondul muzical va fi asigurat de Raluca Stratulat (vioara), Ciprian Dancu (clarinet) si Mihai Murariu (pian)
Locatie: Piateta
Ora 19:30: Filmul documentar Muzeon
Ora 21:00: Filmul “Doar cu buletinul la Paris”, de Serban Marinescu. In rolurile principale Mircea Diaconu, Razvan Vasilescu, Dorel Visan, Florin Zamfirescu, Anca Sigartau.

Vineri, 23 septembrie

Locatie: Sala de Cultura
Ora 11:00: Atelier pentru copii – banda desenata, cu Alexandru Ciubotariu
Ora 12:00: Atelier pentru copii – teatru de papusi, cu Adrian Iuga
Ora 20:00: Teatru “Sunt un orb”, cu Horatiu Malaele
Locatie: Piateta
Ora 16:00: Concert 4tune Quartet
Locatie: Biserica Evaghelica
Ora 18:00: “Necuvintele”; spectacol sustinut de compania Passe-Partout “Dan Puric”

Sambata, 24 septembrie

Locatie: Piateta
Ora 16:00: Pisica Patrata; expozitie de grafitti pe zidurile din comuna Cristian
Ora 18:00: Concert Alexandra Fits si Gaudeamus Quartet
Locatie: Fabrica de Cultura Sibiu
Ora 19:00: spectacolul de teatru “Faust”, dupa Johann Wolfgang von Goethe; scenariul si regia Silviu Purcarete; in rolurile principale vor juca Ilie Gheorghe (Faust) si Ofelia Popii (Mefisto)
Locatie: Sala de Cultura
Ora 20:00: “Ferma”, dupa “Ferma animalelor” de George Orwell; spectacol sustinut de trupa Aualeu

Duminica, 25 septembrie

Locatie: Sala de Cultura
Ora 15:00: “Intalnire cu Magicianul”; spectacol pentru copii sustinut de actorul Marian Ralea
Ora 17:00: Conferinta Aurora Liiceanu
Locatie: Piateta
Ora 19:00: Spectacolul de teatru “Electra”, dupa Sofocle si Euripide; spectacol sustinut de actorii Teatrului National Radu Stanca din Sibiu, in regia lui Mihai Manutiu. In rolurile principale Mariana Mihu, Ioana Craciunescu, Marian Ralea, Pali Vecsei, Dan Glasu, Ofelia Popii, Florin Cosulet, Adrian Matioc.
Ora 21:00: concert Robin and the Backstabbers

Cauti cazare in Romania? Iata cateva sugestii de cazare in jurul localitatii Cristian din judetul Brasov:

Conacul Ambient din Cristian

Conacul Ambient din comuna Cristian este un loc in care zilele de odinioara parca sunt invesmantate in straie de duminica si nu-ti lipseste nimic din ceea ce-ti pofteste inima. Sala mare a conacului e rupta parca din povestile cu cosanzene, dichisita cu catifele, scaune pictate, mese si bufete ca-n vremurile stravechi, orologii si potire de licori inmiresmate.
Conacul are 8 camere duble, 2 camere executive, 2 studiouri si un apartament, toate dotate cu baie proprie, halat de baie si uscator de par, balcon sau terasa, TV LCD, internet wireless gratuit.

Pensiunea RosenVille din Rasnov

Situata intr-o zona linistita din orasul Rasnov, langa padure si la 5 minute de mers cu masina de Cetatea Rasnov, pensiunea RosenVille ofera 23 de locuri de cazare amenajate in 4 camere duble, o camera cu 4 locuri si 2 apartamente cu 2 dormitoare. Toate spatiile de cazare au baie proprie, TV, frigider, internet wireless gratuit si balcon. Apartamentele au in plus bucatarie, insa pensiunea pune la dispozitia oaspetilor, separat, o bucatarie complet utilata si un living spatios. De asemenea, in curte exista gratar si parcare.