Care sunt cele mai frumoase targuri de Craciun din Romania?

Targ de CraciunIn fiecare an in preajma Sarbatorilor de iarna, in marile orase din Romania (si nu numai) se organizeaza targuri de Craciun. Este un prilej de bucurie atat pentru cei mici, care au ocazia sa descopere si sa se bucure de gustul inconfundabil al figurinelor de turta dulce frumos decorate, dar si pentru adulti. Unde poate fi mai placut sa te bucuri de un vin fiert, daca nu intr-un targ de Craciun?

Asa se face ca, an de an, pietele principale ale marilor orase sunt “invadate” de luminile beculetelor, de zgomotul placut al artificiilor, mirosul inconfundabil de sarbatoare si atmosfera de vacanta si voie buna. Municipalitatile se intrec in a organiza, in fiecare an, “cel mai frumos targ” si “cel mai original”.

Ne permitem, asadar, sa trecem in revista cele mai frumoase targuri de Craciun din Romania si sa va invitam cu aceasta ocazie sa le vizitati. Plimbare placuta si Sarbatori fericite!

Targul de Craciun de la Sibiu

A noua editie a Targului de Craciun din Sibiu a debutat anul acesta pe 20 noiembrie 2015 si se va incheia (ca si cel de anul trecut) pe 3 ianuarie. Primul Targ de Craciun de acest gen a fost amenajat in 2007, cand Sibiul devenise Capitala Culturala Europeana. De atunci este la fel de frumos si de magic, si se bucura de un numar mare de vizitatori, romani sau straini.

Mai aveti doua saptamani pline in care va puteti bucura de produsele expuse in cele 70 de casute de lemn din Piata Mare din Sibiu, iar copiii pot participa la cursurile tematice desfasurate in Atelierul lui Mos Craciun. Targul de Craciun din Sibiu este un proiect cultural initiat de Biroul Atasatului Social al Ambasadei Austriei in Romania, dr.h.c. Barbara Schofnagel, in parteneriat cu municipalitatea din Sibiu.

Locatie: Piata Mare din Sibiu

Perioada: 20 noiembrie 2015 – 3 ianuarie 2016

Bucharest Christmas Market

Targul de Craciun din centrul Capitalei, la Universitate, se bucura si anul acesta de un numar mare de vizitatori. Va trebui sa va grabiti daca nu ati avut timp sa il vedeti pana acum; targul a fost deschis pe 27 noiembrie si va functiona doar pana pe 27 decembrie. Cele 60 de casute, spiridusii si Mos Craciun va asteapta sa va bucurati de atmosfera de sarbatoare, de cele peste 10.000 de beculete care impodobesc Targul de Craciun, precum si de spectacolele cu muzica live organizate in fiecare seara. Feericul brad de Craciun masoara anul acesta 15 metri si a fost decorat cu 20.000 de beculete. Targul de Craciun este deschis zilnic intre orele 11:00 si 22:00, timp suficient pentru un vin fiert savurat alaturi de un preparat traditional sau de o ciocolata calda.

O plimbare printre casutele de lemn aidoma celor din turta dulce va vor scoate in cale o multime de obiecte traditionale, ceramica pictata si lemn cioplit, icoane, costume si masti traditionale, ii brodate cu migala, globuri pictate manual, coronite din crengute de brad, ghirlande si lumanari parfumate.

Locatie: Piata Universitatii

Perioada: 27 noiembrie – 27 decembrie 2015

Targul de Craciun din Oradea

Oradenii se bucura si in acest an de Targul de Craciun amenajat pe platforma din fata mall-ului Oradea Plaza, unde au fost instalate casute de lemn. Daca nu stiti la ce sa va asteptati, va spunem noi: casute cu tot felul de bunatati si delicatese, ateliere de creatie, concerte de colinde, un brad frumos impodobit cu mii de beculete, spectacole cu muzica live si o multime de surprize. Jucarii, cadouri, obiecte handmade, globulete pictate, arome de cozonac si de kurtos kolacs, langosi, clatite cu ciocolata, vin fiert si ciocolata calda, ceaiuri cu aroma de portocala, scortisoara si mere coapte – toate vor intampina venirea lui Mos Craciun

Locatie: Oradea Plaza, Piata Cetatii nr.1

Perioada: 28 noiembrie – 27 decembrie 2015

Targul de Craciun din Brasov

In Piata Sfatului din Brasov, orasul de la poalele Tampei, au fost amenajate festiv 20 de casute de lemn, care creaza o atmosfera de poveste. O poveste de iarna cu arome de turta dulce, ceai, ciocolata calda si vin fiert, dar si o buna parte din produsele de artizanat specifice Tarii Barsei. Bradul de Craciun, principala atractie a targului, are o varsta venerabila – 67 de ani, si masoara 28 de metri inaltime. Bradul este impodobit cu 50 de siruri luminoase cu leduri, 40 de sfere luminoase 3D, 60 de conuri luminoase, 40 de ghirlande cu leduri, lungi de 25 de metri fiecare.

Locatie: Piata Sfatului

Perioada: decembrie 2015

Pentru cazare, intra aici!