Cabana Cheile Turzii – locul de poveste in care te poti relaxa la sfarsit de saptamana

Cabana Cheile Turzii este situata in comuna Mihai Viteazul, mai exact in satul Cheia, la intrarea in defileul Cheile Turzii. Rezervatia Naturala Cheile Turzii este unul dintre cele mai apreciate locuri din tara noastra, fiind inclusa si in lista patrimoniului UNESCO.

Despre Rezervatia Naturala Cheile Turzii

Rezervatia Naturala Cheile Turzii este situata in inima Transilvaniei, la mica distanta de orasul Turda. Cunoscuta datorita salinei modernizate de curand, localitatea Turda este printre cele mai vizitate asezari din Ardeal, si nu e de mirare avand in vedere frumusetea si faima obiectivelor turistice din zona.

Rezervatia de tip mixt adaposteste aproximativ 1000 de specii de plante si flori, 67 de specii de pasari, numeroase specii de pesti si alte vietuitoare ce se gasesc numai in aceasta zona. Suprafata protejata prin lege este locul in care pasionatii de natura pot admira exemplare rare de usturoi salbatic, acvila de stanca, sogart de balta, scorus, garofita alba si fluturi de stanca. Pe langa elementele de interes legate de flora si fauna ce se gasesc aici, Rezervatia Naturala Cheile Turzii mai este cunoscuta si datorita numarului impresionant de pesteri. Aproximativ 50 de pesteri pot fi gasite aici, insa majoritatea sunt de dimensiuni mici si nu pot fi vizitate.

Cabana Cheile Turzii – castelul medieval din inima Ardealului

In acest taram de basm unde raul Hasdate a sapat in piatra timp de mii de ani pentru a forma aceste peisaje de vis s-a ridicat o cabana asemanatoare unui castel, cu specific medieval, unde turistii se pot relaxa si admira frumusetea naturii.

Cabana Cheile Turzii pune la dispozitia oaspetilor 40 de locuri de cazare repartizate in 14 camere duble si 6 casute. Unitatea de cazare dispune de gradina, terasa si restaurant propriu, iar copiii sunt incurajati sa foloseasca terenul de joaca special construit pentru ei. De asemenea, familiile care doresc sa isi aduca in vacanta cu ei animalele de companie o pot face linistiti deoarece Cabana Cheile Turzii permite accesul lor in incinta unitatii de cazare.

Cele 14 camere sunt dotate cu mobilier de lemn, baie privata cu dus si televizor. De asemenea, de la fereastra fiecareia se poate admira una dintre cele mai frumoase panorame din zona.

Tarife

Cabana Cheile Turzii ofera posibilitatea cazarii oaspetilor in regim single, in camera dubla sau tripla. Camerele triple sunt constituite dintr-o camera dubla careia i se mai adauga un pat suplimentar.

  • Camera single – 80 ron/noapte
  • Camera dubla – 120 ron/noapte
  • Camera tripla – 150 ron/noapte

Pe langa tariful standard care nu include niciuna dintre mese, turistii pot opta pentru demipensiune sau pensiune completa.

  • Demipensiune – 40 ron/persoana/zi
  • Pensiune completa – 65 ron/persoana/zi

Cum ajungi la Cabana Cheile Turzii?

Cabana Cheile Turzii este situata la numai 15 kilometri de orasul Turda. In numai 25 de minute poti ajunge din Turda la Cabana Cheile Turzii urmand drumul judetean 103G pana la intrarea in defileu.

Obiective turistice aflate in apropiere

Rezervatia Naturala Cheile Turzii nu este singurul obiectiv turistic pe care poti sa il vizitezi in apropiere de Cabana Cheile Turzii. Asa cum am mentionat si la inceput, orasul Turda este renumit datorita acestei rezervatii si salinei Turda. Salina Turda este locul ideal in care poti sa iti petreci o dupa amiaza alaturi de familie. Bowling, biliard, baschet, minigolf, fotbal si chiar tenis, pe toate aceste activitati le poti desfasura in voie in subteran. Descopera una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Romania si bucura-te de toate facilitatile pe care acesta le ofera.

Citeste si: Salina Turda – cand sa o vizitezi si de ce?

La mica distanta de rezervatie se afla muncipiile Cluj si Targu-Mures, doua orase superbe in care poti admira cladiri impresionante, muzee interesante si cetati ce dateaza de secole intregi.

Citeste si: Cluj – ce sa vizitezi in 2 zile