Bucuresti: 5 sky-baruri pentru o seara de neuitat

Sky-baruri in BucurestiGustare pe acoperis? De ce nu, daca o experienta de acest gen iti poate oferi momente de neuitat. Si apoi, Bucurestiul vazut de sus arata mult mai fascinant decat de la firul ierbii. Sau al asfaltului.

In tara exista cel putin 5 restaurante unde servitul mesei se transforma intr-o adevarata experienta, insa dorinta bucurestenilor de a fi la inaltime, combinata cu dorinta bucatarilor si barmanilor de a le oferi acestora preparate “la inaltime” au dus la aparitia unui nou concept – sky bar. Atat cat se poate in Bucurestiul nostru, care este inca departe de a figura pe lista oraselor cu cei mai multi zgarie-nori din lume. Daca vrei sa experimentezi si tu o seara petrecuta la cativa zeci de metri deasupra solului, iti oferim mai jos o selectie de 5 sky-baruri din Capitala.

Sky Bar

Este primul roof bar construit in Romania pe acoperisul unei cladiri de 5 etaje din zona Dorobanti a Capitalei. Are un design deosebit, care completeaza tabloul perfect al unei zile petrecute alaturi de prieteni sau al unei seri romantice, la lumina lunii. Nu trebuie sa-ti faci griji daca vremea se arata mohorata, pentru ca barul este conceput astfel incat un acoperis de sticla sa apara cat ai clipi (exista geamuri care culiseaza discret si inchid ermetic intreaga structura). Experienta este unica: gandeste-te, cum ar fi sa bei o cafea sau un cocktail, sa te reversi pe canapelele pufoase si sa privesti cerul!

Ar putea fi alegerea potrivita pentru aniversarea zilei tale de nastere sau pentru o intalnire de afaceri ceva mai relaxata. Interesant este ca barul serveste nu doar cafea si bauturi, ci si cateva preparate culinare chinezesti, japoneze sau braziliene. Mai mult, la Sky Bar se organizeaza show-uri de gatit live.

Nucleus High Terrace & Lounge

Undeva pe strada Coltei din Capitala, la doi pasi de Universitate, exista un sky bar renumit nu doar pentru locatie (deasupra unei cladiri de sase etaje), ci si pentru florile care impodobesc localul. Nucleus High Terrace & Lounge este amplasat chiar in centrul Bucurestiului, aproape de Centrul Vechi. Vei fi fascinat de privelistea care ti se deschide in fata ochilor de acolo, de la etajul 6 al cladirii, de apusurile superbe,de atmosfera eleganta si calduroasa, dar si de muzica jazz care-ti va mangaia auzul.

Barul a fost amenajat pentru a le oferi clientilor intimitate (la “Piramida”) si servicii VIP (in spatiul creat pentru evenimente private, cu mese aranjate in jurul unui ring de dans si a unei piscine).

Pura Vida Sky Bar

Tot in Centrul Vechi al Capitalei, amplasat pe acoperisul hostelului cu acelasi nume, exista “viata pura”. Pura Vida Sky Bar ofera o alta perspectiva asupra centrului istoric al Bucurestiului, dandu-ti totodata sentimentul ca te afli undeva mult mai departe de oras.

Cladirea istorica ce gazduieste acest sky bar a fost reconditionata, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji in privinta sigurantei acestui loc. Mai greu este sa nu cedezi in fata urcusului; neexistand lift, proprietarii s-au gandit sa faca viata mai frumoasa celor care se incumeta sa urce treptele pana pe acoperis si au lipit pe ele mesaje motivationale. Dar odata ce ajungi sus, descoperi o atmosfera relaxanta si prietenoasa, care te va ajuta sa uiti de oboseala (in cazul in care stai prost la capitolul conditie fizica). Du-te la bar si comanda ceva savuros, insa trebuie sa stii ca la Pura Vida Sky Bar nu vei gasi mancare deloc. Si nici cafea.

Luna Bar

Pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, la etajul 15 al unui colos de sticla (Crystal Tower), este Restaurantul Sole & Luna Bar. Ajungi la el cu liftul panoramic, conceput parca special ca sa te pregateasca pentru panorama de la etaj. Poti sa te relaxezi printre nori sau la lumina lunii, in compania unui pahar de vin bun. Mai mult decat atat, la Sole Restaurant & Luna Bar se organizeaza in fiecare seara concerte de pian, iar ziua de joi este rezervata, de regula, concertelor “mai speciale”. Oricum ar fi, merita sa incerci macar o data o experienta de acest gen.

Nomad Skybar

Un spatiu nonconformist din sticla si otel, care pastreaza insa ceva din clasicul cladirii vechi in care a fost amenajat. Designerii si-au intrecut maiestria decorand acest spatiu care nu se afla la foarte mare inaltime, insa acoperisul retractabil te face sa te simti “in al noualea cer”. Atmosfera calda te intampina inca de la intrare si promite momente speciale in orice anotimp si pe orice fel de vreme. Localul este suficient de mare incat sa poti petrece impreuna cu toti prietenii rai, in momentele importante ale vietii. De altfel, la Nomad Skybar nu exista weekend fara petrecere.