Agrement pe lacul Herastrau – trasee, program, tarife.

Herastrau, foto Radu Bercan

Radu Bercan / Shutterstock.com

Nu ai ajuns inca la mare dar tanjesti dupa o plimbare pe apa, sa simti briza cu pletele in vant? Alege o plimbare cu barca, hidrobicicleta sau cu vaporasul pe Lacul Herastrau din Bucuresti. Nu te gandi ca acest tip de agrement nu face casa buna cu stilul tau serios; mai bine sa ti se spuna ca “ai dat in mintea copiilor” decat sa te considere cineva usor imbatranit. Ca sa te convingem ca poate fi o alegere inspirata, iti spunem si cat te costa o astfel de iesire, dar si programul de functionare in acest sezon.

Cat costa o plimbare cu barca sau cu hidrobicicleta

Plimbarile cu vaporasul sunt placute si reconfortante, dar multi prefera sa se relaxeze dand la vasle sau plimbandu-se cu hidrobicicleta pe Lacul Herastrau. E lesne de inteles, cata vreme cu o astfel de ambarcatiune poti ajunge acolo unde iti doresti, intr-o zona mult mai linistita a lacului sau mai umbroasa. Si unde mai pui ca faci si miscare si, in plus, ai mai multa intimitate, putand discuta orice iti doresti, fara teama ca te va auzi cineva.
Iata care sunt tarifele:
inchirierea unei barci de maxim 3 persoane costa 5 lei/ora;
inchirierea unei hidrobiciclete de 2 persoane costa 10 lei/ora;
inchirierea unei hidrobiciclete de 4 persoane costa 15 lei/ora.

Cat costa o plimbare cu vaporasul

Daca te numeri printre cei care prefera plimbarea pe lac in compania unei bauturi racoritoare, a brizei si a vantului care-ti flutura pe la urechi, atunci vaporasul este ambarcatiunea cea mai potrivita. Poti face plimbari pe lac sau doar traversari, de pe o parte pe alta a Lacului Herastrau.
Tarife pentru plimbari cu vaporasul:
adulti: 5 lei
copii: gratuit pentru cei mai mici de 5 ani; 2 lei pentru cei intre 10-14 ani
pensionari: 2 lei
persoane cu dizabilitati: gratuit (cu insotitor)
Tarife pentru traversari cu vaporasul:
adulti: 5 lei
copii: gratuit pentru cei mai mici de 5 ani; 2 lei pentru cei intre 10-14 ani
pensionari: 2 lei
persoane cu dizabilitati: gratuit (cu insotitor)
Exista si vaporase care pot fi inchiate pentru evenimente sau grupuri private, la urmatoarele tarife:
vaporas de 12 locuri: 150 de lei/ora
vaporas de 20 de locuri: 200 de lei/ora
vaporas cu 50 sau 80 de locuri: 500 de lei/ora

Ce trasee poti face cu vaporasul

In vreme ce o simpla traversare dureaza in jur de 5 minute, plimbarile se pot intinde pe o jumatate de ora, in functie de traseu. Traseele care se pot face (cu tur complet de lac) pornesc de la Debarcaderul Central sau de la Debarcaderul Expoflora.

Programul Debarcaderului Herastrau

In timpul sezonului de vara, programul debarcaderului este 10:00 – 20:00, cu mentiunea ca ultima inchiriere la barci si hidrobiciclete se face cu o ora inainte de ora inchiderii.

Cauti cazare in Romania? Iata cateva sugestii de cazare in Bucuresti, in zona Lacului Herastrau:

Hotel Herastrau***

Construit in anul 2004 in stilul modern al anilor ’50, hotelul Herastrau este amplasat intr-o locatie unica de pe malul lacului, in mijlocul Parcului Herastrau. Oaspetii sunt intampinati intr-o atmosfera eleganta si confortabila, cu o priveliste pitoreasca in orice anotimp. Locatia este incantatoare atat pentru turistii care viziteaza orasul, cat si pentru cei care calatoresc in interes de afaceri. Printre numeroasele facilitati puse la dispozitie de complexul hotelier amintim de aerul conditionat cu control individual, uscator de par, detectoare de fum si sistem de prevenire a incendiilor, articole de toaleta gratuite, baie cu dus, apartamente cu cada, frigider, minibar, televiziune prin cablu, internet cu acces gratuit si nelimitat, telefon, room-service si servicii de curatatorie si spalatorie.
La receptie veti gasi informatii turistice, harti, diverse publicatii informative, curierat si servicii de trezire la ora dorita.
Tarif: 255 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Phoenicia Grand Hotel****

Amplasat in nordul Capitalei, aproape de Aeroportul International Otopeni si Parcul Herastrau, hotelul Phoenicia Grand isi intampina oaspetii cu 153 camere confortabile, amenajate cu bun gust. Cele patru restaurante din incinta complexului servesc preparate culinare din bucataria internationala, italiana, libaneza si chineza. In incinta exista o zona de Spa si club privat. Camerele luxoase sunt dotate cu aer conditionat, baie proprie cu dus, uscator de par, halat de baie, articole detoaleta gratuite, internet WiFi gratuit, TV LCD cu programe prin cablu, minibar si apa imbuteliata gratuita, facilitati pentru prepararea ceaiului si cafelei.
Tarif: 336 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)