9 idei de vacanta pentru toamna

Roberto Sorin/Shutterstock.com

Iti vine din ce in ce mai greu sa te adaptezi la locul de munca dupa o vacanta indelungata? Iti zboara mintea la destinatii indepartate de fiecare data cand trebuie sa te apuci de lucru? Ai vrea sa strabati tara noastra frumosa in lung si-n lat, de la rasarit pana la apus? Cuvantul “vacanta” iti face pulsul sa creasca si inima sa salte de bucurie? In acest caz, ne pare bine sa te anuntam ca ai luat contact cu un “microb” foarte periculos ce duce la dependenta de vacante si dorinta de calatorii. Daca vrei sa gasesti tratamentul, tot ce ai de facut este sa calatoresti cat mai des si cu cat mai multi prieteni. In acest sens, echipa HotelGuru.ro te sustine cu o lista completa pentru sezonul ce tocmai a venit.

Pentru ca simptomele sa nu se agraveze, recomandam sa calatoresti in fiecare weekend pe cat posibil si sa faci cat mai multe fotografii din locurile minunate pe care ti le vom prezenta. Ce mai astepti? Apuca-te de impachetat!

1. Sibiu – se spune ca cei care au ajuns toamna in Sibiu nu s-au mai dat plecati si au povestit despre frumusetile lui in lung si-n lat, cat a fost ziua de lunga. Splendid si impunator in orice anotimp, Sibiul este unul dintre orasele pe care trebuie sa le vezi neaparat toamna. Imagineaza-ti toate casele acelea stand sub un maldar de frunze aramii si toate stradutele inguste udate timid de stopii minusculi ce cad din ceruri. Parca-i o poveste, o poveste pe care te sfatuim sa o recitesti in fiecare toamna, iar si iar, pana ajungi s-o cunosti in detaliu.

Cauta cazare in Sibiu pe https://hotelguru.ro/sibiu
2. Cazanele Dunarii – De-ti doresti sa mergi intr-un loc linistit, departe de toata agitatia orasului, ia in considerare zona cazanelor. Aici vei gasi linistea pe care o cauti si la pachet cu ea niste peisaje superbe de care n-ai sa te saturi nici dupa o suta de dimineti petrecute aici.

Cauta cazare in apropiere de Cazanele Dunarii, in judetul Mehedinti pe https://hotelguru.ro/mehedinti
3. Iasi – Moldovenii stiu cum sa se distreze si pe caldura, si pe vremea rea si pe furtuna, asa ca din punctul asta de vedere ai face bine sa mergi pregatit spre Iasi, caci aici distractia si voia buna sunt cuvinte de ordine si nu e chip sa scapi de aici trist. Pe langa atmosfera ideala pentru vacanta, in Iasi o sa gasesti cateva obiective turistice interesante care te vor face sa te indragostesti de oras. Unul dintre cele mai cunoscute este Palatul Culturii care, atat in interior, cat si pe exterior, exceleaza la capitolul design.

Cauta cazare in Iasi pe https://hotelguru.ro/iasi
4. Sinaia – stim ca Sinaia este o destinatie ideala pentru sezonul rece si ca devine incantatoare dupa ce se astern primii fulgi de nea, insa nici toamna n-ar trebui ocolita. Sinaia este o destinatie numai buna pentru o escapada de weekend in care vrei sa descoperi cat mai multe lucruri despre cultura si istoria tarii. Aici, poti vizita Castelele Peles si Pelisor – faimoase in intreaga Europa -, te poti aventura in drumetii prin imprejurimi sau poti admira frumusetea fara seaman a garii din oras.

Cauta cazare in Sinaia pe https://hotelguru.ro/sinaia
5. Sighisoara – Cetatea Sighisoarei ramane una dintre cele mai frumoase destinatii de la noi din tara. Autentica, colorata, primitoare, plina de povesti nemuritoare si oameni faini, cetatea din Sighisoara a devenit un adevarat magnet pentru turistii straini. Atrasi de legenda Contelui Dracula, strainii se inghesuie in cetate sa descopere casa in care a locuit Vlad Tepes, domnitorul roman care a fost intitulat Contele Dracula de catre un scriitor irlandez.

Cauta cazare in Sighisoara pe https://hotelguru.ro/sighisoara
6. Gura Humorului – daca esti in cautarea unor locuri pitoresti pe care sa le admiri cat e ziua de lunga, atunci ar fi bine sa treci pe lista de calatorii o mini-vacanta in Bucovina. Descopera manastirile care au pus Romania pe harta turismului european si afla toate legendele cu privire la acele locuri.

Cauta cazare in Gura Humorului pe https://hotelguru.ro/gura-humorului
7. Castelul Corvinilor – Spectaculos si impunator, Castelul Corvinilor pazeste periferia orasului Hunedoara. Culorile sale calde se potrivesc perfect cu nuantele caramizii pe care natura le imbraca in timpul anotimpului ce preceda iarna. Un tablou demn de cei mai talentati pictori se va asterne in fata ta, iar tot ce trebuie tu sa faci este sa te asezi undeva la o distanta considerabila, sa te intinzi pe o patura calduroasa si sa admiri spectacolul pe care natura ti l-a pregatit.

Cauta cazare in Hunedoara pe https://hotelguru.ro/hunedoara
8. Valea Viilor – Zilele trecute iti prezentam o noua destinatie care face furori in randul turistilor – Valea Viilor. Acest sat transilvanean concureaza cu destinatii cu traditie precum Viscri si Saschiz si face fata cu succes competitiei. Biserica fortificata din inima satului te va lasa fara cuvinte, iar casele care par desprinse din povesti vor face orice zi posomorata sa devina mai frumoasa.

Cauta cazare in apropiere de satul Valea Viilor – https://hotelguru.ro/valea-viilor
9. Parcul Natural Comana – Situat la o aruncatura de bat de Capitala, Parcul National Comana este locul in care poti fugi de stresul si aglomeratia din Bucuresti. Printre cele mai populare activitati se numara pescuitul, plimbarile cu bicicleta, cataratul in parcul de aventura si expeditiile cu barca.

Cauta cazare in Comana pe https://hotelguru.ro/comuna-comana

Acum ca destinatiile sunt pregatite, tot ce iti ramane de facut este sa rezervi locul de cazare potrivit de pe HotelGuru.ro si sa programezi urmatoarele escapade. Noi iti uram succes si o sedere cat mai placuta!