9 fotografii spectaculoase care te vor face sa te indragostesti de Maramures

Maramuresul este fara doar si poate una dintre cele mai frumoase regiuni ale Romaniei. Cautata deopotriva de turistii straini si de cei romani, regiunea nordica de pe meleagurile romanesti este cunoscuta pentru bisericile superbe de lemn, cimitirul de la Sapanta si satele traditionale care inca au ramas fidele obiceiurilor stramosesti.

Daca n-ai ajuns pana acum in Maramures toate aceste vorbe nu ti se vor parea aievea. Oricate fotografii ai vedea si oricate povesti ai auzi, pana n-ai sa pasesti cu propriile talpi pe iarba proaspat udata de roua diminetii si n-ai sa tragi in piept aerul tare si curat n-ai sa intelegi de ce odata ajuns aici, n-ai sa mai vrei sa pleci nicicand.

Traditii, liniste, munca si fericire: aceastea sunt singurele obiective ale taranului maramuresan. Ocolit de progresul tehnologic si lasat in spatele nebuniei online, taranului maramuresan i se citeste fericirea pe chip, harnicia in palme si linistea in privire. Cat despre traditii, mostenirea culturala primita de la stramosi este cea mai de pret comoara pentru sateni. Oricare dintre sateni isi poarta cu mandrie la fiecare ocazie portul traditional si nu s-a indeparat catusi de putin de ceea ce strabunii nostri socoteau ca datine importante.

O sa ne oprim aici cu povestile despre Maramures, insa o sa te lasam sa admiri 9 dintre cele mai frumoase cadre surprinse in acest taram de poveste si daca o fi sa ai si tu ceva poze de acolo, te incurajam sa le postezi intr-un comentariu la postarea noastra de pe Facebook. Astfel, ne-om bucura cu totii de maretia acestui loc si vom impartasi povesti minunate de pe plaiuri maramuresene.

1. Maramures este una dintre cele mai cunoscute regiuni romanesti in care se practica turismul rural. Asigura-te ca faci o vizita cel putin unui sat din regiune si afla de la localnici povestile nemuritoare pe care le-au pastrat de-a lungul anilor.

Attila JAND/Shutterstock.com

2. In Maramures totul este despre traditii. Programeaza-ti vizita in functie de sarbatorile crestine si asista la o adevarata parada a costumelor locale.

photocami/Shutterstock.com

3. Manastirea Barsana, in toata splendoarea sa.

Mikadun/Shutterstock.com

4. Toamna si farmecul sau inegalabil intr-unul dintre satele maramuresene.

Mikadun/Shutterstock.com

5. Sighetu Marmatiei, unul dintre cele mai populare asezari din Maramures, te va suprinde cu frumusetea autentica si cu preparatele traditionale extrem de delicioase.

cge2010/Shutterstock.com

6. Pentru ca ne place tare ce se intampla acolo, am decis sa mai punem o fotografie.

cge2010/Shutterstock.com

7. Breb este un sat pitoresc din comuna Ocna Sugatag ce merita vizitat.

cge2010/Shutterstock.com

8. Cimitirul Vesel de la Sapanta este un obiectiv turistic unic la noi in tara ce merita vizitat macar o data in viata.

Angyalosi Beata/Shutterstock.com

9. Viata la tara n-a fost niciunde mai frumoasa decat in Maramures. Convinge-te singur! In urmatorul sejur viziteaza satele maramuresene si petrece cel putin cateva zile aici.

Razvan Stroie/Shutterstock.com