8 sugestii de cazare in Sovata

Oancia Iulian/Shutterstock.com

Sovata este o statiune permanenta din judetul Mures, recunoscuta datorita lacurilor din zona ce prezinta fenomenul de heliotermie. Printre cele mai populare lacuri din statiune se afla Lacul Ursu, Lacul Alunis, Lacul Rosu si Lacul Serpilor. Atestata inca din anul 1850, statiunea balneara din inima Transilvaniei reprezinta locul ideal pentru o escapada de weekend sau o vacanta relaxanta alaturi de cei dragi.

Situata la poalele muntilor Gurghiu, la numai 60 de kilometri de municipiul Targu-Mures, statiunea Sovata este una dintre destinatiile favorite ale ardelenilor dar, nu numai. Temperaturile prietenoase si peisajele superbe din zona au pus Sovata in topul statiunilor balneare de la noi din tara si au transformat-o intr-o statiune cu caracter permanent.

Daca vrei sa descoperi frumusetile Transilvaniei si vrei sa te relaxezi intr-un cadru natural feeric, echipa Travelminit iti recomanda urmatoarele unitati de cazare care se afla in zona statiunii Sovata:

1.Danubius Health Spa Resort Sovata ****

Danubius Health Spa Resort din Sovata este primul hotel de patru stele construit in statiune, ce a castigat numeroase distinctii si premii de-a lungul anilor. Hotelulu complet renovat vine in intampinarea oaspetilor cu o baza de tratament, o sala pentru conferinte si servicii wellness. Amplasat la numai 200 de metri de Lacul Ursu, Danubius Health Spa Resort este algerea ideala pentru turistii care prefera sa petreaca timp in natura.

  • Pret: 290 lei/camera twin/o noapte + mic dejun

2. Hotel Belvedere Sovata ***

Hotelul Belvedere este situat la numai 1 kilometru de centrul statiunii si dispune de 70 de locuri de cazare, repartizate in 20 de camere si apartamente. Camerele si apartamentele sunt complet mobilate si dotate cu televizoare LCD, televiziune prin cablu, aer conditionat, minibar si internet gratuit.

  • Pret: 250 lei/camera dubla/o noapte + mic dejun

3. Hotel Szeifert Sovata ***

Hotelul Szeifert din Sovata se afla langa Lacul Negru, cel mai sarac lac din statiune si la numai 250 de metri de renumitul lac Ursu. Luand in considerarea pozitionarea excelenta, facilitatile oferite de catre unitatea de cazare si distanta mica intre hotel si obiectivele importante din statiune, am putea spune ca hotelul Szeifert este una dintre cele mai bune unitati de cazare din statiune.

  • Pret: 180 lei/camera twin/o noapte
  • Rezervari poti face aici!

4. Hotel Tivoli Sovata **

Situat intr-o zona linistita, ferit de aglomeratie, Hotelul Tivoli Sovata este alegerea perfecta pentru cei care vor sa se relaxeze cateva zile in inima naturii. Printre facilitatile de care dispun oaspetii hotelului Tivoli se numara transportul de la gara/statia de autobuz pana la hotel, ghid turistic si, in sezonul rece, transportul pana la partiile de schi.

  • Pret: 80 lei/camera dubla/o noapte

5. Pensiunea Comfort

Pensiunea Comfort dispune de 14 camere modern mobilate, dotate cu pat matrimonial sau cu doua paturi individuale, grup sanitar propriu, televizor LCD, frigider mic, balcon, conexiune la internet si uscator de par. Pensiunea se afla la mica distanta fata de principalele obiective turistice – Biserica Adormirea Maicii Domnului, Lacul Ursu, Lacul Negru si Lacul Alunis.

6. Casa Lidia Sovata

Turistii care obisnuiesc sa plece in vacanta insotiti de animalele de companie se pot caza fara griji la Casa Lidia din Sovata. Aici, atat cainii, cat si pisicile sunt binevenite, contra taxei de 5 ron/noapte. De asemenea, casa Lidia ofera cazare gratuita copiilor care nu necesita pat suplimentar.

  • Pret: 80 lei/camera tripla/o noapte
  • Rezervari poti face aici!

7. Rigo Villa

Pensiunea Rigo isi asteapta oaspetii pe intreaga durata a anului calendaristic cu 20 de locuri de cazare, repartizate in 9 camere si apartamente. Camerele sunt mobilate cu bun gust, dotate cu mini-frigider, televizor, acces internet, baie cu dus si balcon.

  • Pret: 140 lei/camera dubla/o noapte
  • Rezervari poti face aici!

8. Somezo Vendeghaz

Pensiunea Somezo Vendeghaz este ideala pentru o vacanta de familie. Cu parcare proprie, gradina si 8 camere care te asteapta sa le vizitezi, pensiunea Somezo Vendeghaz isi deschide portile pentru toti vizitatorii dornici de relaxare. De mentionat este faptul ca personalul receptiei vorbeste numai limba maghiara, asa ca daca nu stapaniti foarte bine aceasta limba cel mai bine ar fi sa va asigurati ca exista cel putin o persoana in pensiune care va poate ajuta cu traducerea.

  • Pret: 92 lei/camera dubla/o noapte
  • Rezervari poti face aici!

Vezi lista intreaga a unitatilor de cazare din Sovata pe Travelminit!

*Preturile prezentate in acest articol corespund unei nopti de cazare din perioada 11-12 septembrie 2017 si sunt valabile astazi, 21 iulie 2017.