7 restaurante din Bucuresti care merita incercate

7 restaurante din Bucuresti care merita incercate - Restaurantul SoleToti maestrii bucatari spun la unison ca meniul din farfurie trebuie sa bucure si sa satisfaca mai intai ochii si apoi papilele gustative, astfel ca tot mai multe restaurante (in special cele cu staif) se intrec in a fi la moda cu toate update-urile in materie de gastronomie. Si pentru ca platoul sau farfuria devin uneori prea mici pentru imaginatia artistilor, acestia simt nevoia sa-si extinda talentul si in afara lor.

In ultimii ani, din ce in ce mai multe restaurante introduc concepte noi in ceea ce priveste modul de servire a unei mese. Asa s-a ajuns ca in Bucuresti, de exemplu, clientii sa poata servi o cina sau, de ce nu, un business lunch in locuri dintre cele mai spectaculoase.

Iata 7 restaurante din Bucuresti care merita incercate cel putin o data:

1. Sky Bar

In plin centrul Capitalei, pe una dintre cele mai aglomerate artere, aveti ocazia sa vedeti albastrul cerului senin sau instelat, in compania unei cafele sau a unui cocktail. Designul unic si futurist al locatiei impresioneaza chiar si cel mai pretentios client. Nu e putin lucru sa te relaxezi deasupra orasului, sau sa petreci alaturi de prieteni. Spectaculozitatea locatiei este data de structura tavanului de sticla, creata special pentru acest concept, astfel incat sa se inchida complet atunci cand ploua si sa se deschida total atunci cand e senin. Iar preparatele sunt cu adevarat internationale: de la cele chinezesti, pana la cele braziliene sau japoneze, asa ca merita sa incercati aceasta locatie. In fond, ”the sky’s the limit”!

Adresa: Calea Dorobanti nr. 155, etaj 5, Bucuresti
Rezervari: 0724 759 227

2. 18 Lounge by Embassy

Cele doua turnuri ale complexului City Gate din zona de nord a Capitalei au si ele farmecul lor. Restaurantul 18 Lounge by Embassy, amenajat in turnul de sud, ofera o adevarata experienta celor care aleg sa ia masa in acest restaurant select. Peretii imensi de sticla ai locatiei amplifica privelistea unica, mai ales daca optati pentru o cina la ora la care se aprind luminile orasului. Prima tentatie va fi sa va relaxati in canapeaua comoda si sa incercati sa descoperiti ce bulevarde se zaresc in departare.

Adresa: City Gate, South Tower, etaj 18, Piata Presei Libere nr. 3 – 5, Bucuresti
Rezervari: 021 267 26 66

3. Restaurant Sole

Intr-o zona destul de veche din Capitala, dar ultracentrala – intersectia bulevardului Iancu de Hunedoara cu Caderea Bastiliei – se afla aceasta locatie, unul dintre cele mai noi restaurante bucurestene. Panorama pe care o ofera ferestrele cat un etaj al restaurantului Sole iti taie pur si simplu respiratia. Bucataria este mediteraneana. Ce-ti poti dori mai mult de la un restaurant decat o portie de paste italienesti sau un platou cu fructe de mare savurate la 15 etaje deasupra nivelului orasului? Stim: o terasa in care sa poti sa simti si briza. O gasesti si pe aceasta in prelungirea restaurantului Sole, denumita Sky Terrace.

Adresa: Bulevardul Iancu de Hunedoara nr. 148, etaj 15, Bucuresti
Rezervari: 0740 403 333

4. Club Lounge Intercontinental

Este cea mai buna locatie din Bucuresti pe care poti sa o alegi pentru o intalnire de business, mai ales ca se afla la kilometrul zero al orasului. Dintre toate celelalte restaurante cu o priveliste de vis, acesta se afla la cea mai mare inaltime, fiind localizat la etajul 21 al hotelului Intercontinental – unul dintre simbolurile Capitalei. La 80 de metri deasupra orasului vei gasi de toate: restaurant, lounge si cafenea cu biblioteca, toate amenajate ultramodern.

Adresa: Bulevardul Nicolae Balcescu nr.4, etaj 21, Bucuresti
Rezervari: 021 305 10 14

5. Allhambra

Casa Poporului, unul dintre obiectivele turistice din Bucuresti pe care trebuie sa-l vizitezi macar o data in viata ta, poate fi admirata nu doar de pe Aleea fantanilor, ci chiar din comoditatea unui fotoliu, din savoarea unui pahar de vin si a unei cine romantice luate la restaurantul Allhambra. Unde mai pui ca restaurantul are ceva din farmecul si eleganta Bucurestiului de altadata. De vrei sa te simti si mai comod, poti sa-ti rezervi o masa langa coltarele cu baldachin, iar daca este vara, terasa este cea mai buna alegere. Va garantam ca si meniul va fi ”la inaltime”.

Adresa: Strada Unirii nr.16, sector 4, Bucuresti
Rezervari: 0757 024 928

6. Astrodom

Este una dintre cele mai frumoase si mai chic terase din Bucuresti, cu o priveliste incantatoare. Poti alege sa stai tolanit pe canapelele de ratan, la primul nivel al terasei, sau mai sus cu cateva trepte, pe scaunele din fier forjat. Interesant este ca proprietarii s-au gandit ca Bucurestiul arata frumos si iarna, asa ca in anotimpul rece, terasa este acoperita cu un cort transparent si dotata cu instalatii de incalzire. In ce priveste gastronomia, preparatele mediteraneene sunt parca la ele acasa la Astrodom, asa ca nu rata ocazia de a te infrupta cu bruschete, salate sau preparate pe baza de peste.

Adresa: Strada Alexandru Constantinescu nr.33, hotel Residence Les Cerisiers, etaj 4
Rezervari: 021 224 50 21

7. Terasa MNAC

La etajul patru al Muzeului National de Arta Contemporana vei descoperi o alta lume. Treci peste micul inconvenient de a te lasa trecut prin filtrul de metale de la intrarea in Palatul Parlamentului, pentru ca, odata ajuns sus, vei vedea ca merita. Privelistea este absolut incantatoare. Iar in cafenea vei gasi si cateva carti si albume de arta contemporana, pe care poti sa le rasfoiesti in voie – si in liniste, pentru ca muzica de fundal lipseste aici cu desavarsire. Chiar daca felurile de mancare sunt putine merita sa incercati aceasta locatie pentru privelistea orasului.

Adresa: MNAC, Strada Izvor nr.2 – 4, Palatul Parlamentului, aripa E4, intrarea prin Calea 13 Septembrie
Rezervari: 021 318 91 37

Cauti cazare? Intra aici!