7 restaurante cu preparate traditionale din Brasov

Radu Bercan/Shutterstock.com

Orasul Brasov este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta indiferent de anotimp. Fie ca iti doresti sa iesi din rutina zilnica, sa scapi de stresul acumulat in timpul saptamanii si sa evadezi pentru un weekend la Brasov sau iti planifici o vacanta mai lunga in care sa te relaxezi departe de casa, orasul din inima muntilor Carpati nu te va dezamagi niciodata. Cu o multime de posibilitati de petrecere a timpului liber, numeroase obiective turistice si peisaje care-ti taie rasuflarea, Brasovul se mentine in topul preferintelor turistilor romani si straini si anul acesta.


Te pregatesti de o excursie in Brasov? Nu uita sa iti rezervi dinainte locul de cazare. Pe cele mai bune le gasesti pe Travelminit!


Daca atunci cand ajungi in Brasov esti in cautarea unui loc deosebit in care sa te delectezi cu mancare delicioasa, trebuie neaparat sa iei masa intr-unul din restaurantele prezentate mai jos. Toate iti pun la dispozitie preparate traditionale romanesti, gustoase si aratoase, exact ca la mama acasa.

1. Restaurant Casa Romaneasca

Situat in inima orasului, in Piata Unirii, restaurantul Casa Romaneasca isi asteapta oaspetii cu bucate traditionale asezonate cu muzica romaneasca. De la nelipsita ciorba de burta, gustosul ciolan cu fasole,  pana la traditionala pomana a porcului cu mamaliguta, pe toate le gasesti in meniul restaurantului Casa Romaneasca. In timpul verii, poti degusta toate aceste preparate pe teresa restaurantului, care are o capacitate de 90 de locuri.

2. Restaurant Casa Vlasin

Restaurantul traditional Casa Vlasin, aflat in incinta pensiunii cu acelasi nume, te intampina cu cele mai gustoase preparate romanesti. Restaurantul este situat in Poiana Brasov si are o terasa cu o capacitate de 40 de locuri. Bucatele traditionale sunt reinterpretate si aranjate in farfurie intr-un mod inedit. Astfel, pana si un preparat banal precum mamaliguta cu branza si smantana isi schimba total forma in mainile bucatarilor iscusiti.

3. Restaurant Gaura Dulce

Un restaurant cu renume din Brasov, Gaura Dulce, era cunoscut odinioara pentru faimoasele flechii. Bucatile de carne care erau asezonate si pregatite pe gratar faceau deliciul tuturor persoanelor care ajungeau la acest restaurant. Chefurile care se tineau aici durau 3 zile si 3 nopti, iar mancarea nu contenea sa soseasca la masa. Cu siguranta vei avea parte de un adevarat festin la Gaura Dulce, asa ca asigura-te ca nu-l ocolesti.

4. Restaurant Old Center Bistro

Restaurant Old Center Bistro imbina cu succes cele mai gustoase preparate traditionale romanesti cu cele mai cunoscute preparate din bucataria internationala. Daca ai pofta de o portie de papanasi facuti ca la carte, trebuie sa dai o fuga la Old Center Bistro si sa te rasfeti cu un desert delicios.

5. Restaurant Sergiana

Daca iti plac preparatele unguresti si vrei sa gusti un gulas incredibil, iti recomandam sa faci o oprire la restaurantul Sergiana. Situat in apropierea parcului Nicolae Titulescu, restaurantul Sergiana reprezinta mixul ideal intre bucataria saseasca, ungureasca si romaneasca. Delecteaza-te cu cele mai aratoase si delicioase bucate intr-una din serile petrecute in Brasov.

6. Restaurant Terasa Ceasu’ Rau

Nu te lasa pacalit de numele restaurantului! Aici nimic nu va merge rau, din contra, numai bine. Ia un loc pe terasa Ceasu’ Rau si pregateste-te sa ai parte de o masa ca in vremea copilariei, cand simteai mirosul preparatelor facute de mama inca de la intrarea in casa. Pregateste-te sa ai parte de o experienta unica, imbietoare, asezonata cu mancaruri gustoase si bauturi pe masura.

7. Restaurant La Ceaun

Restaurantul La Ceaun serveste cateva feluri de mancare, dar toate sunt facute ca la mama acasa. Cu atentie la detalii si cu mare dragoste pentru traditiile romanesti, bucatarii prepara cele mai gustoase mancaruri traditionale, pe care mai apoi le lasa “prada” turistilor straini dornici sa testeze mancarea romaneasca. Fascinati de combinatia inedita de gusturi, turistii veniti de pe meleaguri indepartate nu se mai satura de savoarea preparatelor traditionale.


Ti-am facut pofta de o masa traditionala alaturi de cei dragi? Rezerva acum un loc de cazare in Brasov si relaxeaza-te cateva zile departe de casa. Mai multe detalii despre unitatile de cazare din Brasov gasesti aici!