7 destinatii perfecte pentru vacanta de 1 decembrie

Mai sunt aproximativ doua luni pana la mini-vacanta oferita de autoritati la inceputul lunii decembrie. Ca orice vacanta, cea de la inceputul lunii decembrie trebuie planificata din timp si pusa la punct inainte de venirea iernii. Deoarece anul acesta 30 noiembrie – Sfantul Andrei, zi libera – si 1 decembrie – Ziua Romaniei, zi libera – pica intr-o zi de joi, respectiv vineri, romanii vor beneficia de un weekend prelungit de patru zile in care isi pot organiza fara probleme o mini-vacanta oriunde in tara sau prin imprejurimi. Daca n-ai nicio idee unde ai putea “evada” anul acesta, echipa HotelGuru.ro vine in sprijinul tau cu 7 sugestii numai bune pentru vacanta de 1 decembrie.

1. Poiana Brasov

Marius_Burda / Shutterstock.com

O destinatie cu traditie pentru sezonul rece, Poiana Brasov este mai mult decat imaginea comerciala pe care turistii i-au creat-o. De pilda, stiati ca la cativa kilometri distanta de Poiana Brasov se afla un loc desprins din povesti numit Canionul 7 Scari? Pe langa frumusetea incontestabila a locului, la Canionul 7 Scari ai ocazia sa intalnesti cu totul si cu totul alt peisaj decat cel cu care esti obisnuit in vacantele pe Valea Prahovei. Descopera anul acesta frumusetea nestiuta a locurilor ce inconjoara Poiana Brasov si lasa-te purtat de freamatul padurilor de conifere in cautarea comorilor ascunse.

Sugestii de cazare: 

2. Alba Iulia

Balante Dorin/Shutterstock.com

“Orasul Marii Uniri” isi asteapta si anul acesta vizitatorii cu surle si trambite. Daca spiritul patriotic este prezent in toate celulele corpului tau si iti doresti sa sarbatoresti Ziua Nationala intr-un locatie cu mare insemnatate pentru istoria romanilor, rezerva-ti acum un loc la una dintre unitatile de cazare din Alba Iulia.

Sugestii de cazare:

3. Calimanesti-Caciulata

DaniTM/Shutterstock.com

Daca ceea ce cauti e relaxare si un loc retras in care sa iti aduni gandurile, atunci ar trebui sa iei in considerare urmatoarea destinatie. Calimanesti-Caciulata este o statiune renumita pentru bazinele termale si tratamentele balneare realizate aici. Descopera proprietatile curative ale izvoarelor din Calimanesti si relaxeaza-te in inima naturii alaturi de cei dragi. Una dintre unitatile de cazare la care poti sa poposesti in perioada mini-vacantei este Vila Sebastian, o pensiune superba situata in apropierea Manastirii Cozia.

4. Oradea

Catalin Lazar/Shutterstock.com

In ultima perioada Oradea s-a aflat extrem de mult sub lumina reflectoarelor, iar acest lucru s-a vazut in cresterea considerabila a numarului de turisti. Cu un centru vechi renovat recent si numeroase atractii turistice, Oradea castiga teren in fata celorlalte destinatii turistice din vestul tarii.

Sugestii de cazare:

5. Turda

Fotokon/Shutterstock.com

Revenind la destinatiile ideale pentru tratament, aducem in vizor o vedeta actuala a turismului romanesc – Salina Turda. Efectele benefice nenumarate ale vizitelor in subteran indeamna din ce in ce mai multi turisti romani si straini sa dea o fuga pana in nordul tarii, la faimoasa salina.

Sugestii de cazare: 

6. Timisoara

Dziewul/Shutterstock.com

Vestul tarii revine cu forte proaspete din zona de sud unde se afla unul dintre cele mai populare orase in randul turistilor straini. Datorita conexiunilor de zbor foarte bune cu vestul Europei, Timisoara se bucura de numerosi turisti veniti de peste hotare. Fascinati de arhitectura, gastronomia si viata culturala a orasului, majoritatea vizitatorilor revin in orasul de pe Bega in numar din ce in ce mai mare. Pont: Viziteaza Muzeul Consumatorului Comunist – singurul muzeu de acest tip din estul Europei.

Sugestii de cazare:

  • Hotel Neon – 585 RON/2 persoane/3 nopti + mic dejun
  • Hotel Ramina *** – 540 RON/2 persoane/3 nopti + mic dejun
  • Hotel Aurelia *** – 510 RON/2 persoane/3 nopti + mic dejun

7. Valea Viilor

Vania Tonova/Shutterstock.com

Am lasat pentru final unul dintre locurile pe care trebuie neaparat sa le vizitezi anul acesta. Intr-un articol recent – pe care il gasesti aici – am prezentat aceasta bucatica de Rai care concureaza cu destinatii deja consacrate precum Viscri, Saschiz sau Biertan. Valea Viilor este un sat tipic transilvanean ce te va invalui cu farmecul sau medieval. Una dintre unitatile de cazare aflate in apropiere este Hotel Dobsi Bazna ***, un loc aflat in inima naturii, la adapost de orice zgomot si orice griji. 

Vrei sa incerci o destinatie diferita de cele propuse? Cauta cazare pe HotelGuru.ro.