7 bai termale excelente din Budapesta

Vacclav/Shutterstock.com

Budapesta sta pe o adevarata comoara formata din aproximativ 125 de izvoare cu apa termala. Apa cu proprietati curative are diferite intrebuintari; fie ca vorbim de tratarea unor afectiuni minore sau ameliorarea bolilor mai serioase, apa termala din bazinele ce se gasesc in Budapesta sunt la mare cautare in randul turistilor.

Desi nu exista dovezi clare cum ca bazinele cu apa termala din Ungaria ar fi existat inca de pe vremea romanilor, baile termale din Budapesta aduna in jurul sau anual milioane de turisti din cele mai vechi timpuri. Rolul atribuit sesiunilor de tratament de catre vizitatori este variabil, in functie de nevoile fiecaruia. De la turistii ce sufera de afectiuni grave pana la vizitatorii aflati in cautare de relaxare, toti se declara multumiti de serviciile prezente intr-un centru cu bai termale.

Programul corespunzator orelor de intrare, cat si taxa de intrare variaza in functie de ziua saptamanii si de sezonul in care iti planifici vizita. Foarte multe dintre centrele termale din oras si-au extins programul de functionare si in timpul noptii, mai ales pe perioada weekendului. De asemenea, este foarte important de citit regulamentul pus la dispozitie de catre administratori, deoarece unele centre de relaxare au zile ale saptamanii dedicate vizitatorilor de un anumit sex.


Planifica-ti acum vacanta in Budapesta! Iata lista completa a unitatilor de cazare din capitala Ungariei!


Pentru ca numarul de optiuni foarte mare face ca alegerea sa fie si mai dificila, iti recomandam 7 dintre cele mai bune bai termale din Budapesta in care te poti relaxa sau trata de afectiunile suferite.

1. Rudas

Baile Termale Rudas au o istorie bogata in spate, fiind pentru prima data mentionate in secolul al XVI-lea, in timpul ocupatiei otomane. Partea centrala a complexului renovat cuprinde o piscina in forma octogonala, acoperita de un dom urias. Preturile pentru o zi intreaga de relaxare pentru un adult incep de la 3100 de forinti.

2. Gellert

Cunoscut pentru designul interior impecabil, executat in stil Art Nouveau, complexul termal Gellert este una dintre cele mai cautate destinatii de weekend ale localnicilor ce stau in apropierea capitalei Ungariei. Apele prezente in piscinele de la Gellert sunt bogate in magneziu, calciu si sulfati care ajuta la tratarea unor afectiuni serioase precum problemele articulare si vasculare.

3.Szechenyi

Imensa si impresionanta locatie dedicata relaxarii din inima Budapestei, denumita  Baile Termale Szechenyi, gazduieste nu mai putin de 15 bazine cu apa termala aflate in interior si 3 piscine numai bune pentru pasionatii de inot situate in exterior. Construit in anul 1913, Szechenyi este cel mai apreciat si vizitat complex termal din Budapesta. Pe langa cele 18 bazine, la Szechenyi exista 10 saune, numeroase tratamente terapeutice, tratamente faciale, masaje si multe altele.

4. Veli Bej

Cea de-a doua baie termala turceasca din topul nostru (dupa Rudas), Veli Bej este una dintre cele mai cautate locatii pentru turistii cu dare de mana. Renovata in anul 2011, Veli Bej gazduieste 5 piscine termale si isi asteapta toti vizitatorii cu cele mai exclusiviste tratamente. Ceea ce face acest loc atat de deosebit este in primul rand vechimea, Veli Bej fiind cel mai vechi complex cu bai termale din oras.

5. Kiraly

Deschise atat publicului masculin, cat si celui feminin in toate zilele saptamanii, cele patru piscine cu apa termala de la Kiraly inca pastreaza aerul autentic al perioadei in care Budapesta s-a aflat sub influenta otomana. Apa din bazinele de la Kiraly sunt ideale pentru tratarea afectiunilor articulatiilor, dar si pentru grabirea recuperarii in cazului unui accident prin care a fost afectata functionarea sistemului locomotor.

6. Lukacs

Daca toate celelalte locatii de mai sus sunt cunoscute in principal ca destinatii linistite potrivite pentru relaxare, complexul cu bai termale Lukacs este total diferit. Lukacs a devenit una dintre locatiile favorite ale tinerilor care vor sa se distreze in serile de weekend intr-un cadru diferit. Aici se tin adesea petreceri cu muzica electronica si show-uri cu lasere la care participa sute de tineri dornici de distractie.

7. Danubius

Centrul de spa Danubius este parte a unui resort renumit aflat pe insula Margaret. Centrul de aici pune la dispozitia oaspetilor o piscina interioara si una exterioara, patru bai termale, saune separate pentru barbati si femei si un jacuzzi.


Te pregatesti de o vacanta in Budapesta, dar nu stii inca unde o sa stai? Rezerva-ti din timp locul de cazare, aici