6 conace din judetul Covasna

Conacul_Benke - CovasnaIn cazul in care vrei sa vizitezi judetul Covasna vei avea sansa de a vedea o multime de obiective turistice interesante. Daca mai punem la socoteala si posibilitatea de a te caza la un castel/conac reteta este completa. Iata cateva castele interesante din judetul Covasna, denumit si  Tinutul Conacelor.

Castelul Szentkereszty

Aflat in localitatea Arcus, foarte aproape de orasul Sf. Gheorghe, castelul a functionat ca centru cultural o buna perioada dar in primavara anului 2015 a fost restituit fostilor proprietari. De aceea, acum se poate vizita numai exteriorul. Daca nu veniti cu masina puteti ajunge la Castelul Szentkereszty cu trenul pana in gara orasului Sf Gheorghe, apoi cu autobuzul pe ruta Sf Gheorghe – Arcus (exista 6 curse pe zi).

Castelul Mikes-Szentkereszty

Castelul se afla in centrul localitatii Zagon si a fost construit in anul 1632. Acesta a beneficiat de numeroase modificari pe parcursul secolelor XVII-XX, iar in prezent este folosit ca si Casa de cultura a comunei.

Castelul Mikes

Castelul Mikes din Zabala se afla la aproape 20 de kilometri de Covasna, in micuta localitate Zabala (Zabola, in limba maghiara). Aici veti descoperi o lume uitata, desprinsa parca din povestile cu printi si printese. Nu degeaba se spune despre ea ca este cea mai romantica destinatie din Transilvania. Castelul Mikes, construit in secolul XVI, impreuna cu domeniul care-l inconjoara si care se intinde pe 34 de hectare de lac si padure cu arbori seculari, reprezinta cadrul ideal pentru petrecerea unui week-end linistit. Se poate vizita parcul, castelul functionand ca unitate de cazare,

Castelul Kalnoky

Aflat in satul Miclosoara, castelul functioneaza ca unitate de cazare si este locul preferat al Printului Charles cand vine in Romania. Castelul se afla pe strada principal, la numarul 186. Casa, veche de cel putin 150 de ani, te intampina cu o poarta traditionala din aceasta parte de tara, o curte generoasa.

Contele a restaurat cu multa grija mai multe case in Miclosoara si, dupa ani de munca le-a introdus in circuitul turistic. Prietenul lui bun, Printul Charles, e cel mai bun ambasador al Caselor de oaspeti pentru ca de fiecare data cand vine in Romania, trece si pe la Miclosoara. De altfel, si fiul sau, Printul Harry a fost in vacanta tot aici.

Conacul Benke

Aflat in satul Moacsa, conacul functioneaza ca unitate de cazare, avand si un restaurant, centru spa, serviciu de inchiriere biciclete. Zona de spa cuprinde o sala de gimnastica, o sauna, un solar si o piscina interioara.

Castelul Daniel

Situat in satul Talisoara, castelul functioneaza ca unitate de cazare si gazduieste diferite evenimente culturale.

Castelul are mai multe tipuri de camere, cum ar fi:
Apartamentul Lebada – un spatiu luxos, in care exista un pat cu baldachin, semineu, o sofa confortabila, ce poate fi transformata in pat pentru 2 persoane, si o baie la fel de luxoasa.
Camera Constantinopole este amenajata, parca, special pentru iubitorii de istorie – are peretii decorati cu picturi de secol XVII, iar tema orientala se regaseste in intregul interior; baia este ascunsa ingenios in spatele unor draperii grele de catifea.
Camera Contelui Daniel are mobilier robust si baie decorata cu mozaicuri, care reflecta personalitatea lui Daniel Mihály.

Cauti cazare? Intra aici!