5 unitati de cazare din Romania perfecte pentru mini-vacanta de Dragobete

Sarbatoarea romaneasca a dragostei trebuie petrecuta alaturi de jumatatea ta intr-un loc linistit si departe de agitatia de zi cu zi. Fie ca vorbim de o excursie la munte intr-o statiune retrasa sau de un weekend intr-un sat pitoresc din Transilvania, elementele centrale vor  fi linistea si armonia menite sa te relaxeze.

Povestea lui Dragobete

Dragobete, un zeu tanar al dacilor, era considerat zeul iubirii si al armoniei in zona Munteniei. Asociat adesea cu Eros, zeul iubirii din mitologia greaca si cu Cupidon, zeul dragostei din mitologia romana, Dragobete era sarbatorit in data de 24 februarie de catre dacii care se aflau pe teritoriul tarii noastre de astazi. Traditia a fost pastrata, iar romanii inca sarbatoresc ziua iubirii pe 24 februarie si isi surprind jumatatea cu daruri simbolice care reprezinta sentimentele puternice pe care si le poarta.

Unitati de cazare ideale pentru vacanta de Dragobete

Pentru a sarbatori intr-o atmosfera perfecta alaturi de partenerul tau, echipa Travelminit iti recomanda 5 locatii linistite din Romania care sunt perfecte pentru mini-vacanta de Dragobete.

  1. Zan Hotel din Voineasa este alegerea ideala pentru un weekend departe de agitatie in care sa te conectezi cu natura. Unitatea de cazare beneficiaza de o pozitie privilegiata, la poalele muntilor Lotrului. Cu o panorama superba asupra meleagurilor ce inconjoara cladirea, Zan Hotel pune la dispozitia oaspetilor 20 de camere de patru stele, numai bune pentru o vacanta romantica alaturi de jumatatea ta. Daca vrei sa profiti la maximum de ocazie si sa te relaxezi tot sejurul, iti recomandam centrul spa din incinta hotelului dotat cu sauna umeda si uscata, piscina, jacuzzi si solar. Pretul unei nopti de cazare in perioada Dragobetelor este de aproximativ 260 de RON.
  2. Pensiunea Dig’s din Garda de Sus se afla la mica distanta de Ghetarul Scarisoara, intr-o zona retrasa. Aerul curat din zonele montane, zapada si peisajele care iti taie respiratia te asteapta sa le descoperi. Daca vrei sa explorezi zona, gazdele pensiunii organizeaza excursii pe munte, drumetii la catunele locuite de moti, plimbari cu caruta si numeroase alte activitati. Pretul unei nopti de cazare in perioada Dragobetelor este de aproximativ 60 de RON.
  3. La Intorsura Buzaului gasesti o unitate de cazare desprinsa din povesti, cu o curte larga si ferestre largi prin care poti admira imprejurimile. Pensiunea Roxana este situata intr-o zona montana pitoreasca, la poalele muntilor Ciucas. In apropiere, poti face vizite Rezervatiei de zimbri de la Bradet sau Cascadei Urlatoare de la izvoarele raului Buzau. Pretul unei nopti de cazare in perioada Dragobetelor este de aproximativ 120 de RON.
  4. Cabana Deac din Vatra Dornei beneficiaza de o pozitie strategica excelenta care este suficient de aproape de civilizatie incat sa nu te simti singur, dar totodata suficient de departe incat sa ai parte de intimitate. Cabana Deac ofera toate facilitatile moderne intr-un cadru natural deosebit, departe de agitatia oraselor. Pasionatii de schi se pot bucura de o vacanta pe cinste pentru ca partia se afla la mai putin de 1 km de cabana. Pretul unei nopti de cazare in perioada Dragobetelor este de aproximativ 260 de RON.
  5. Patakparti Vendeghaz isi asteapta oaspetii cu 16 camere complet mobilate, decorate simplu, ideale pentru un sejur de cuplu. Situata in statiunea Praid, pensiunea dispune de internet gratuit, facilitati moderne si locuri de parcare gratuite. Pretul unei nopti de cazare in perioada Dragobetelor este de aproximativ 73 de RON.