5 sugestii de cazare in Iasi

Balate Dorin/Shutterstock.com

Balate Dorin/Shutterstock.com

Iasiul este cel mai mare oras din Moldova si unul dintre cele mai frumoase asezari din Romania. Fiind timp de trei secole capitala Principatului Moldovei si capitala a Romaniei in Primul Razboi Mondial, orasul Iasi a avut oportunitatea sa se dezvolte de-a lungul anilor si sa devina un important centru cultural, academic si economic pentru tara noastra.

Cunoscut in trecut sub numele de Targul Iasilor, orasul este asezat asemenea Romei Antice pe sapte coline: Cetatuia, Galata, Copou, Bucium-Paun, Sorogari, Repedea si Breazu. Frumusetea orasului este intregita de numeroasele obiective turistice, printre care amintim faimoasa Gradina Botanica, Biserica Sfantul Nicolae din centrul orasului care dateaza inca din vremea lui Stefan cel Mare, Catedrala Mitropolitana Sfanta Paraschiva, Palatul de Cultura si Piata Unirii.

Cea mai cautata locatie de catre iubitorii de literatura este Teiul lui Eminescu. Copacul este situat in Parcul Copou din Iasi si este adesea numit ”Copacul indragostitilor”. Povestea teiului este strans legata de opera eminesciana, care a fost creata deseori in urma inspiratiei gasite pe banca de langa teiul din parc.

Datorita relaxarii economice si numarului de turisti aflat in crestere in ultimii ani, ofertele  de cazare din oras s-au inmultit si astfel au aparut numeroase pensiuni, hoteluri si apartamente de care turistii se pot bucura in voie. Echipa Travelminit vine in ajutorul tau cu 5 sugestii de cazare in orasul Iasi:

  1. Pensiunea Casa Livaki

Pensiunea Casa Livaki este situata intr-o zona rezidentiala selecta, unde linistea si pacea domnesc de la rasaritul soarelui pana la apus. Casa Livaki ofera turistilor toate conditiile pentru un sejur relaxant in inima Moldovei. Pensiunea dispune de un restaurant cu specific grecesc care serveste preparate delicioase menite sa satisfaca cerintele chiar si celor mai exigenti turisti.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 180 RON.

  1. Pensiunea Contour

Pensiunea Contour este dedicata evenimentelor private, business si corporate. Locatia, potrivita pentru conferinte sau cazari ocazionale, dispune de 8 camere in care pot fi cazate 20 de persoane si un restaurant cu o capacitate de 60 de locuri.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 100 RON.

  1. Hotel Premier Class

Hotel Premier Class, unitate de cazare cotata la 3 stele, este situat la intrarea in Iasi. Hotelul pune la dispozitia turistilor 16 camere duble si 4 suite junior cu finisaje de exceptie care imbina stilul modern cu eleganta stilului vintage. De mentionat este faptul ca in pretul oricarei nopti de cazare este inclusa si taxa aferenta micului dejun.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 170 RON.

  1. Hotel Belleville

Hotel Belleville din Iasi este dotat cu bar, cafenea, ascensor, spalatorie, seif, room service, foisor si lobby. Unitatea de cazare dispune de 20 de camere spatioase, utilate modern si dotate cu toate facilitatile necesare pentru o sedere cat mai relaxanta. Situat in apropierea complexului Iulius Mall, Hotel Belleville este alegerea potrivita pentru turistii care doresc sa aiba parte de o experienta autentica in capitala Moldovei.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de 190 RON.

  1. Grand Hotel Traian

Grand Hotel Traian de patru stele intampina turistii cu 68 de camere confortabile si placut amenajate, preparate traditionale gatite in restaurantul propriu si bauturi alese in cadrul barului hotelului. In aceasta unitate de cazare este permisa prezenta animalelor de companie in schimbul unei taxe de 5 euro pe noapte.

Pretul unei nopti de cazare intr-o camera dubla este de  495 RON.

*Tarifele sunt valabile pentru weekendul 11 – 12 martie 2017.

Pentru alte unitati de cazare din Iasi, intra aici