5 restaurante de top din Sighisoara

casa cositoraruluiSighisoara este unul dintre orasele din Transilvania care merita vizitate chiar si pentru cateva ore. De la cetatea Sighisoarei pana la strazile si cladirile vechi, totul respira istoria bogata a zonei ce atrage anual un numar impresionant de turisti, atat din tara cat si de peste hotare. Orice turist, oricat de pasionat de istorie medievala si calatorii ar fi, are nevoie si de o pauza pentru a lua o gustare si a-si reincarca bateriile, iar Sighisoara ofera cateva optiuni pline de personalitate pentru masa de pranz sau pentru cina.

Restaurante de top din Sighisoara

Joseph T Restaurant & Wine Bar

Locatie: Sighisoara, str. Herman Oberth 25
Bucatarie: americana, frantuzeasca, mediteraneana, romaneasca.

Restaurantul hotelului Central Park din Sighisoara este o alegere excelenta pentru o masa relaxanta de pranz sau o cina romantica prelungita datorita locatiei din centrul orasului, langa parc si la doar 150 de metri de Turnul cu Ceas si cetatea medievala. Restaurantul se adreseaza turistilor cu gusturi rafinate pentru care reinventeaza preparatele traditionale intr-o prezentare demna de atmosfera si locatia oferite. Atractia principala a localului nu este insa mancarea, ci bautura, Joseph T Restaurant &Wine Bar fiind unic in sensul ca aici turistii sunt indemnati sa deguste si unele dintre cele mai nobile vinuri din zona. Alaturi de lista de preparate traditionale si internationale, turistii se pot delecta cu vinuri din 14 podgorii diferite ce intra intr-un meniu special de vinuri din care clientii pot alege.

Casa cu Cerb

Locatie: Sighisoara, Str. Scolii nr. 1
Bucatarie: romaneasca, traditionala.

Situat in centrul orasului, restaurantul Casa cu Cerb este usor de reperat multumita picturii exterioare ce reprezinta un cerb in marime naturala. Asezat intr-una dintre cele mai vechi cladiri din zona cetatii, construita initial drept o locuinta pe cadru de lemn in secolul XIII si modernizata in secolul XVII, Casa cu Cerb este deschisa ca restaurant si ca centru cultural romano-german de 17 ani. Restaurantul ofera clientilor optiunea de a lua masa in interior sau pe terasa in zilele calduroase, pentru a admira privelistea spectaculoasa asupra cetatii medievale. Printre specialitatile preparate aici merita mentionata in primul rand friptura de cerb, extrem de populara atat printre turistii romani cat si printre cei straini. Restaurantul ofera si o bogata selectie de vinuri.

Casa Dracula

Locatie: Str. Cositorarilor, nr. 5
Bucatarie: internationala, romaneasca.

Casa Dracula este un restaurant cu o capacitate de 190 de locuri (120 in restaurant si 70 pe terasa) care iese in evidenta in primul rand prin locatia exceptionala. Asezat in centrul localitatii, langa turn, restaurantul se afla intr-una dintre cele mai vechi cladiri din oras, in casa in care a locuit domnitorul Vlad Tepes, asa cum sugereaza deja celebra fresca de la primul etaj al localului. Pe langa mancarea traditionala preparata dupa obiceiurile locale si servita in portii generoase, restaurantul Casa Dracula mai are de oferit si o experienta inedita. Clientii pot cere sa viziteze camera lui Vlad Tepes, loc in care sunt primiti dupa cateva momente necesare pentru a pregati decorul de catre un Dracula complet costumat ce se ridica din sicriu pentru a face poze cu turistii. Intreaga experienta poate fi considerata usor kitsch, dar este un moment din vacanta in Sighisoara care ramane cu siguranta viu in memorie pentru mult timp, in mod special pentru familiile cu copii.

Casa Cositorarului

Locatie: Str. Cositorarului nr. 8 – 9
Bucatarie: traditionala, bucate de casa.

La Casa Cositorarului bucatele traditionale capata un cu totul alt inteles. Aici turistii straini dar si cei din intreaga tara pot gusta bucatele romanesti asa cum sunt ele pregatite in zona, iar desi servirea si atentia se ridica la rigorile impuse de un restaurant cu traditie, savoarea ramane neschimbata. Pentru a pastra atmosfera plimbarii prin cetate, intreg restaurantul este mobilat cu mobilier din fier forjat dupa traditia medievala, bogat in detalii, personalitate si culoare. Asezat langa turnul Cositorarilor, intr-o zona linistita, restaurantul Casa Cositorarului este locatia ideala pentru un pranz sau o cina relaxanta in atmosfera autentica ce pastreaza tonul dictat de o vizita la cetate. Printre preparatele oferite clientilor, placintele si prajiturile traditionale sunt cele mai populare.

Al Forno

Locatie: Str. Octavian Goga nr. 2
Bucatarie: italieneasca.

Intr-o zona turistica in care cele mai multe restaurante urmeaza aceeasi reteta si promoveaza bucataria locala intr-o maniera care sa se potriveasca cu decorul, prezenta unui restaurant italienesc simplu si elegant precum El Forno este mai mult decat binevenita. Fripturile haiducesti si ciorbele in paine pot deveni ceva usor coplesitor pentru turistii care aleg sa petreaca o vacanta prelungita in zona Transilvaniei. Cateodata, dupa o zi lunga de plimbari, o portie de paste si un pahar de vin sau o pizza italieneasca traditionala langa un pahar de vin sunt mancarea de confort perfecta de care un turist obosit are nevoie. Mobilierul rustic, atmosfera calda, personalul prietenos si promt, dar si preturile excelente fac din acest restaurant unul care isi merita locul pe lista scurta a localurilor de top din Sighisoara.