5 pelicule de top filmate in Romania

Ghost Rider 2Stii sentimentul acela placut cand te uiti la un film si descoperi ca unele scene au fost filmate in locuri din Romania?

Tara noastra a fost o destinatie atractiva pentru multi regizori straini de-a lungul timpului, iar unele dintre filmele realizate aici s-au bucurat de un succes rasunator la nivel international. Fie ca vorbim despre cadre filmate in Bucuresti, Constanta sau in orase si sate din regiunile montane, frumusetea intriganta a plaiurilor romanesti a contribuit la succesul acestor pelicule.

Iti prezentam, asadar, o lista cu 5 filme in care nu apar doar cateva cadre din Romania, ci intreaga actiune se desfasoara in jurul unor locatii din tara noastra.

Cold Mountain (2003) – Judetele Prahova si Brasov

O pelicula cu 7 nominalizari la Oscar, Cold Mountain este probabil filmul care a reusit cel mai bine sa evidentieze Romania in ochii cineastilor de pretutindeni. A fost filmat timp de 5 luni in Romania, in satul Potigraf din comuna Gorgota, judetul Prahova, si in orasul Rasnov din judetul Brasov, iar in rolurile principale au jucat actori de renume: Nicole Kidman, Jude Law si Renee Zellweger. Filmul este o poveste de dragoste si razboi, iar actiunea se petrece, teoretic, in America anilor 1860. Este interesant de stiut ca majoritatea soldatilor americani care apar in film sunt de fapt figuranti romani, aproximativ 1.200 la numar.

Ghost Rider 2 (2011) – Castelul Corvinilor si centura Sibiului

Personajul principal in acest film SF de actiune este Johnny Blaze, interpretat de actorul Nicolas Cage. In timp ce se ascunde in Europa de Est, fiind inca bantuit de blestemul Calaretului Fantoma, Johnny Blaze intalneste un calugar care ii promite ca il va elibera de blestem daca il ajuta sa gaseasca un baietel,  pe urmele caruia se afla si Diavolul. Atat Castelul Corvinilor din Hunedoara, cat si centura Sibiului, au servit drept platou de filmare, iar filmarile la castel au reprezentat o adevarata provocare, fiind nevoie de o echipa de alpinisti pentru a monta decorurile pe zidurile inalte ale castelului. Printre altele, in pelicula apare si o masina Dacia 1310.

Princess of Thieves (2001) – Padurea Baneasa

Celebra Keira Knightley a poposit si ea in Romania cu ocazia filmarilor pentru Princess of Thieves, in care interpreteaza rolul fiicei lui Robin Hood. In locul faimoasei paduri Sherwood, regizorul a optat pentru padurea Baneasca, ceea ce s-a dovedit a fi o alegere inspirata. Pelicula este considerata unul dintre cele mai bune  filme in care apare legendarul personaj Robin Hood.

The Brothers Bloom (2008) – Cazinoul din Constanta si Castelul Peles

Un alt film in care Romania apare intr-o lumina pozitiva este The Brothers Bloom, cu actorii Adrien Brody, Rachel Weisz si Mark Ruffalo. Actiunea se petrece pe strazile din Constanta, pe apele Marii Negre, la cazinoul din Constanta si la Castelul Peles din Sinaia. FIlmul are un final neasteptat care implica aruncarea in aer a unui obiectiv turistic nepretuit din Romania.

7 seconds (2005) – Bucuresti

7 seconds este un film american de actiune pentru care s-au cheltuit nu mai putin de 10 milioane de dolari si care a fost filmat pe strazile din Bucuresti. Spre deosebire de peliculele prezentate anterior, actiunea filmului se petrece, intr-adevar, in capitala Romaniei. Printre actori se numara celebrul Wesley Snipes, Tamzin Outhwaite si Andrei Ionescu.