5 paduri din jurul Bucurestiului in care sa te relaxezi

Cristian Zamfir/Shutterstock.com

Vara este sezonul ideal pentru excursii in natura. Fie ca vrei sa iesi la o plimbare cu bicicleta, la un picnic cu prietenii sau vrei pur si simplu sa te relaxezi intr-un loc linistit si plin de verdeata, zonele impadurite din imprejurimile Bucurestiului sunt perfecte pentru astfel de activitati. Asadar, daca esti in cautarea unui colt de natura in care sa iti petreci urmatorul weekend, iata cateva sugestii:

Cauta cazare pe Travelminit!

1. Padurea Baneasa

Padurea Baneasa este situata in nordul capitalei, la numai 10 kilometri distanta de Bucuresti. Destinatie cu traditie, padurea Baneasa se aglomereaza mai ales in timpul weekend-ului, fiind preferata in special de familiile cu copii. Pe langa plimbarile cu bicicleta sau la pas pe care le poti organiza alaturi de cel mic, acesta poate sa cunoasca diferite aspecte din natura legate de fauna si flora pe care nu o intalneste la fiecare pas in oras.

Tot in zona se afla si Gradina Zoologica Bucuresti, unde pot fi admirate 115 specii de animale, reptile, pasari, insecte si pesti. Aici, cei mici se pot familiariza cu specii de animale care nu se gasesc pe teritoriul tarii noastre in mod obisnuit si pot totodata sa afle mai multe informatii despre fauna planetei.

Cum ajungi la Padurea Baneasa? La intrarea in padure se poate ajunge atat cu mijloacele de transport in comun, cat si cu masina personala. Pentru cei care aleg prima varianta: liniile de autobuz care ajung la padurea Baneasa sunt 148 si 301, iar pentru cei care aleg cea de-a doua varianta: dupa ce depasiti complexul Baneasa, trebuie sa virati pe a doua strada la dreapta.

2. Padurea Comana

Parcul National Comana, cunoscut si drept padurea Comana, este unul dintre paradisurile ascunse din jurul Bucurestiului. In urma cu cativa ani, promovarea acestui loc a dus la aglomerarea lui si totodata la extinderea gamei de optiuni in ceea ce priveste numarul activitatilor pe care poti sa le desfasori in zona. Daca pana acum ceva timp tot ce puteai sa faci aici era sa vii sa te relaxezi in natura, acum in zona s-a construit un parc de aventura si se organizeaza periodic excursii in diferite parti ale comunei.

Mai multe detalii despre: Ce sa faci un weekend la Comana, a doua Delta a Romaniei?

Cum ajungi la Padurea Comana? Din Bucuresti pana in Comana faci aproximativ 45 cu masina personala. Pentru a ajunge la Comana trebuie sa urmezi traseul DN5 – E70 – E85 si DN5 A.

3. Padurea Bolintin

Padurea Bolintin este situata in judetul Giurgiu si este cea mai mare padure de stejari de pe teritoriul Romaniei. Declarata arie protejata datorita speciilor de arbori si arbusti care se gasesc aici, padurea Bolintin este un loc excelent pentru o iesire in natura, in special pentru cei care locuiesc in apropiere. Chiar daca nu este la fel de populara ca padurea Comana, o vizita in padurea Bolintin are si ea avantajele ei. Cel mai mare ar fi lipsa aglomeratiei. Fiind un loc mai putin turistic, padurea Bolintin este ideala pentru cei care isi doresc sa fuga de aglomeratie si sa se relaxeze in mijlocul naturii.

Cum ajungi la Padurea Bolintin? Fiind o zona ce se intinde de-a lungul autostrazii A1, cel mai simplu este sa parcurgi tot drumul pana la Bolintin-Deal si de acolo sa te indrepti catre padure.

4. Padurea Cernica

Padurea Cernica este o destinatie populara printre bucuresteni, fiind una dintre locatiile preferate in special de familiile cu copii. La fel ca padurea Baneasa, padurea Cernica ofera suficient spatiu in care cei mici pot face miscare, pot interactiona cu elementele naturale si pot descoperi mai multe informatii utile despre mediul care ne inconjoara. In apropierea padurii se afla Manastirea Cernica, unul dintre cele mai importante obiective turistice din zona si Extreme Park Cernica, un parc de aventura asemanator celui de la Comana.

Cum ajungi la Padurea Cernica? Intre Bucuresti si Cernica exista o distanta relativ mica, de 30 de kilometri, ce poate fi parcursa fie pe centura Capitalei, fie pe fostul drum spre mare.

5. Padurea Mogosoaia

Desi nu este la fel de cunoscuta precum domeniul pe care se afla si palatul cu acelasi nume, padurea Mogosoaia este un loc splendid in care te poti incarca cu energie. Slab amenajata, dar si lipsita de turisti, padurea Mogosoaia este alternativa perfecta pentru locurile aglomerate din jurul Bucurestiului.

Cum ajungi la padurea Mogosoaia? Padurea se gaseste in Mogosoaia, inainte de intrarea in Buftea si poate fi usor accesata din soseaua Chitila – Mogosoaia.


Cauti un loc de cazare in Romania? Il gasesti pe Travelminit!