5 oferte de cazare pentru Craciun

Cazare de CraciunFaci parte din categoria celor care nu obisnuiesc sa-si planifice nimic din timp, din superstitie sau pur si simplu pentru ca iti place sa traiesti clipa? Dar cine spune ca e rau sa fii asa?

Pentru cei ca tine, Travelminit vine cu cateva oferte pentru petrecerea vacantei de Craciun in cinci din cele mai frumoase zone montane. Poti sa-ti faci rezervari chiar daca mai sunt doar doua zile pana la Craciun.

Vila Ermitage, Busteni

Valea Prahovei este intotdeauna o destinatie perfecta pentru vacanta de iarna. Daca ai noroc sa si ninga in aceasta perioada, atunci totul este perfect. Statiunea nu este atat de aglomerata ca toate celelalte, astfel ca te poti bucura de cateva zile linistite alaturi de familie sau de prieteni. In plus, poti vizita cateva obiective din apropiere sau – de ce nu – cateva drumetii.

Cum ar fi sa te trezesti in fiecare dimineata si sa vezi una din culmile Muntilor Caraiman? La Vila Ermitage din Busteni, cele cateva zile de vacanta se pot transforma intr-o dulce perioada, plina de voie buna, fara micile griji cotidiene. Mobilierul din lemn masiv, exclusivist, din interiorul vilei, camerele luxoase si sofisticate (accesorizate insa cu lucruri obisnuite, care ofera sentimentul de “acasa”) sunt cateva dintre micile placeri pe care vi le ofera gazdele pensiunii, impreuna cu un meniu delicios.

Tarif: 1900 lei/2 persoane/4 nopti cazare si mese incluse

Pensiunea Select***, Busteni

Poti sa optezi pentru cazare la Pensiunea Select din Busteni, situata chiar la intrarea in oras, la 70m de DN1 Bucuresti-Brasov. Pensiunea este foarte bine amplasata, la doi pasi de punctul de plecare spre Cascada Urlatoarea sau alte drumetii montane in Masivul Bucegi. Mobilata modern, pensiunea ofera o ambianta placuta si un confort deosebit. Exista 26 de locuri de cazare distribuite in camere duble, duplexuri, apartamente si o suita compusa din hol, 2 camere decomandate dotate cu pat matrimonial, canapea extensibila pentru 2 persoane, baie proprie cu cabina de dus, telefon, frigider, TV cablu TV, Internet Wi-Fi gratuit, balcon.

Tarife: 42,5 lei/persoana/noapte in camera cvadrupla (fara mic dejun)

Pensiunea Dacica, Alun

Creata ca o extensie a Fundatiei Dacica, pensiunea cu acelasi nume este situata in perimetrul Parcului Natural Gradistea Muncelului – Cioclovina, in imediata vecinatate a Cetatii dacice Piatra Rosie (monument Unesco) si in proximitatea celorlalte cetati si asezari dacice din Muntii Orastiei (Sarmisegetuza Regia, Costesti-cetatuie, Costesti-Blidaru, Fetele Albe). Este locul minunat pentru o vacanta activa si educativa, dar si odihnitoare in acelasi timp.

Pensiunea Dacica va invita sa petreceti cea mai frumoasa sarbatoare a anului: Craciunul, nasterea Mantuitorului – o sarbatoare a belsugului si a bucuriei. In seara de 23 decembrie vom impodobi impreuna bradul de Craciun si ne vom incalzi sufletele vazand pruncii pruncii calusari din Bosorod. In Ajun, ne trezim cu noaptea in cap si mergem in sat ca sa vedem obiceiul stravechi al Pizarailor: copiii colinda pe ulite inainte de rasaritul soarelui, sa le ureze oamenilor pentru belsug si sa-ai umple traistele cu mere si colaci. La pranz vom gusta din pomana porcului, apoi il vom primi pe Mos Craciun. In ziua de Craciun ne asteapta o masa de sarbatoare, iar dupa pranz ne vor vizita calusarii din Bosorod; seara, dupa ce ne vom drege glasul cu cateva paharele, ne vom incerca priceperea intr-ale cantatului la karaoke.

Pe 26 decembrie, de vom avea zapada, vom inhama caii la sanie si vom merge sa vizitam pestera de la Cioclovina. Iar de nu va ninge, vom urca la Cetatea Piatra Rosie. Seara, vom lumina cerul cu focul de tabara si ne vom strange in jurului lui.

Tarif: 1420 lei/2 persoane/4 nopti cazare si mese incluse

Pensiunea White Horse***, Predeal

Situata in Predeal, pensiunea dispune de un restaurant cu 80 de locuri cu bucatarie traditional romaneasca si internationala si bar cu 30 de locuri si bauturi rafinate, cocktail-uri la preturi accesibile. Spatiile de cazare sunt dispuse in 9 camere duble, cu pat matrimonial sau dublu, 1 apartament si 2 garsoniere, fiecare dotate cu baie proprie, balcon, televizor, internet, telefon, incalzire centrala.

Oferta de Craciun a pensiunii cuprinde 4 nopti cazare cu 3 mic-dejun, cina festiva de Ajun si pranz festiv in ziua de Craciun (cu bauturi si mancaruri traditionale ca la mama acasa si muzica live).

Tarif: 1400 lei/2 persoane/4 nopti cazare si demipensiune.

Copiii peste 8 ani care vor sta in camera cu parintii vor achita 50% din contravaloarea pachetului cu pat suplimentar.

Pensiunea Norica, Gura Raului

Pensiunea este situata in comuna Gura Raului, care face parte din salba celor mai vechi, frumoase si instarite asezari ce alcatuiesc Marginimea Sibiului, aflata la 18 km de Sibiu in directia Sebes (Cristian, Orlat, Gura Raului).

Odata ce ai ajuns la Gura Raului, nu te poti plictisi. Fie ca vei urca pe crestele imbracate in paduri si zapada, fie ca vei privi doar de departe lantul muntilor prinsi in hora de jur-imprejur, fie ca vei intra in biserica din sat sau ca vei sta toata vacanta sau o singura zi, oricum te vei simti bine, iar Gura Râului iti va ramane in suflet.

Pensiunea dispune de 20 locuri de cazare in 10 camere elegante cu baie proprie, TV, programe prin cablu, acces internet, room-service.

Tarif: 140 de lei/2 persoane/noapte (cu mic dejun)