5 obiective turistice din Croatia pe care trebuie sa le fotografiezi

Foto: Dreamer4787 / Shutterstock.com

Frumoasa destinatie de pe coasta Adriaticii reprezinta optiunea ideala pentru o vacanta completa, caci aceasta gazduieste plaje idilice, privelisti surprinzatoare, alei de marmura si numeroase bijuterii arhitecturale.

Iata 5 atractii turistice pe care trebuie sa le incluzi in albumul foto de vacanta:

  1. Palatul lui Diocletian

Orasul Split, al doilea cel mai mare oras al Croatiei, a fost privilegiat cu numele de “Floarea Mediteraneeana” si detine un minunat centru istoric. Acesta detine evidente trasaturi arhitecturale gotice si renascentiste. Unul dintre obiectivele importante pe care il veti regasi aici este Palatul lui Diocletian, care pare, mai degraba, un adevarat oras, cu alei de marmura si cladiri excelent conservate, care adapostesc in prezent restaurante si cafenele.

Foto: Tupungato / Shutterstock.com

  1. Fantana lui Neptun

Vechiul oras Dubrovnik a fost supranumit “Perla Adriaticii”, iar in orasul vechi se regasesc nunumarate vestigii: vechiurile ziduri ale orasului, stradutele pietruite, palate si biserici. In Trsteno, un district al Dubrovnikului, regasiti arboretumul, care se intinde pe 25 de hectare si a reprezentat locul de filmare a popularei productii Game of Thrones. De asemenea, tot aici este situata si Fantana lui Neptun, inconjurat de nimfe, oferind o priveliste spectaculoasa asupra imprejurimilor.

Foto: nadtochiy / Shutterstock.com

  1. Parcul Plitvice

Un real muzeu in aer liber, promovat intens in cadrul fotografiilor de prezentare a Croatiei, este reprezentat de Parcul Plitvice, o minune naturala care depaseste limitele banalitatii. Parcul este situat la jumatatea distantei dintre Zagreb si Zadar, impresionand prin peisaje graitoare, lacuri, cascade si vegetatie luxurianta. O trasatura aparte o reprezinta cele 16 lacuri interconectate, care s-au format cu ajutorul barajelor naturale, iar, datorita rocilor de pe fundul bazinelor, culorile sale variaza de la turcoaz, albastru, gri.

Foto: Jasmina_O / Shutterstock.com

  1. Gornji Grad

Centrul medieval al Zagrebului, Gornji Grad inseamna “orasul superior”. Zona s-a dezvoltat pe marginea a doua orase separate – Kaptol si Gradec. Cele doua s-au unit in anul 1770, cand s-a desprins din nordul portiunii istorice a orasului Zagreb. Aici se afla cele importante atractii, precum piata Markov, cea mai veche piata publica din Zagreb, Palatul Banului, reprezentand sediul Guvernului, Palatul Parlamentului, Muzeul Mimara, Muzeul de Istorie si Muzeul de Arta Navala.

Foto: Pfeiffer / Shutterstock.com

  1. Korcula

Korcula este a sasea insula ca marime din Croatia si a fost supranumita “Micul Dubrovnik”, beneficiind, de asemenea, de minunate bijuterii arhitecturale si de insemnatate istorica. Stradutele cochete, simtetria arhitecturala data de cladirile imbinate sub acelasi stil, vegetatia specifica fac din Korcula “studioul” care garanteaza cele mai reusite fotografii de vacanta. Ca repere turistice, mentionam presupusa casa in care s-ar fi nascut Marco Polo, precum si Catedrala St. Marco, construita in stil gotic-renascentist.

Foto: Fedor Selivanov / Shutterstock.com