5 motive sa vizitezi Ungaria anul acesta

*Sursa foto: andras_csontos / Shutterstock.com

Europa este un mix interesant de culturi si traditii care atrage in fiecare an turisti din toate colturile lumii. Datorita pozitiei geografice excelente si a biletelor de avion care sunt mai accesibile ca oricand, calatoriile reprezinta una dintre prioritatile generatiei noi. Fie ca decid sa calatoreasca in timpul anilor de studiu sau dupa finalizarea lor, tinerii din ziua de azi cauta cam aceleasi lucruri cand se gandesc la o destinatie: preturi scazute, patrimoniu cultural bogat, peisaje uluitoare si localnici primitori. De aceea ne-am propus sa iti prezentam o destinatie excelenta pentru calatorii pasionati ce vor sa viziteze una dintre cele mai bogate tari din Europa din punct de vedere turistic.

Ungaria se afla la doar o aruncatura de bat de Romania in partea de nord-vest. Cu o istorie bogata in spate, un relief ofertant – prielnic dezvoltarii unor ramuri in turism si numeroase traditii si obiceiuri interesante, Ungaria se afla in topul celor mai vizitate tari din Europa Centrala si de Est. Cunoscuta indeosebi datorita izvoarelor de apa termala si a oraselor din centrul tarii, Ungaria a reusit sa cucereasca milioane de inimi, fiind o tara extrem de iubita de turisti. Daca inca te intrebi ce este atat de special in Ungaria si oscilezi intre a-i face o vizita sau nu, te invitam sa parcurgi urmatoare lista care te va convinge sa impachetezi si sa pornesti la drum catre taramul unguresc.

1. Marea

Da, stim, poate fi putin confuz acest motiv din ratiuni geografice, insa daca intrebi un locuitor al Ungariei daca ei au pe teritoriul tarii lor mare, vor raspunde senin ca da. Explicatia? In Ungaria se afla cel mai mare lac din Europa Centrala si aici se refugiaza cei mai multi dintre maghiari pe timpul verii. Datorita dimensiunilor impresionante si atmosferei incredibile, Lacul Balaton este adesea numit “marea Ungariei”.

2. Sporturile nautice

Acum ca am aflat care este povestea cu marea Ungariei e timpul sa profitam de aceasta informatie. Daca esti pasionat de sporturi nautice vei fi super incantat sa afli ca pe suprafata lacului Balaton se pot practica numeroase sporturi precum navigarea, water sky si wind surfing.

3. Vinul

Este de prisos sa mentionam cat de gustos si aromat este vinul ce ia nastere in podgoriile unguresti. Desi este considerat unul dintre “medicamentele naturiste” vinul a fost dintotdeauna si un insotitor excelent pentru unele feluri de mancare. “Medicamentul” despre care se spune ca face minuni pentru organism daca este consumat cu masura, asezoneaza excelent mesele la care se serveste peste sau carne rosie.

4. Hollywood-ul maghiar

La noi in tara Hollywood-ul este asemenea asociat cu orasul Brasov datorita semnului de pe munte, insa in Ungaria, Hollywood-ul este de fapt o locatie in care s-au filmat numeroase scene de film. Impresionat si deopotriva captivant, acest loc care aminteste de marile filme din cinematografia contemporana reprezinta una dintre prioritati pentru cei care sunt pasionati de film sau productie video.

5. Plimbarea cu Tuk Tuk-ul

Doar nu credeai ca trebuie sa mergi pana in Asia ca sa experiementezi o plimbare cu Tuk Tuk-ul? Aceasta forma inedita de transport este din ce in ce mai populara pe strazile Budapestei care devin neincapatoare pentru numarul mare de turisti. Daca vrei sa descoperi orasul intr-un mod unic, inchiriaza un Tuk Tuk si poti strabate orasul in lung si in lat de dimineata pana seara.

Esti gata de o noua experienta? Rezerva pe Travelminit locuri de cazare in Ungaria.