5 destinatii ieftine din apropierea Romaniei in care poti sa iti petreci vacanta de vara

Vacanta de vara este cel mai fericit moment deopotriva pentru copii si adulti. Planurile se fac din timp, momentul plecarii se asteapta cu sufletul la gura, iar bagajul e facut cu cel putin o saptamana inainte. Bine, asta se intampla in cazurile ideale, dar ce te faci daca n-ai avut timp sa iti planifici nimic pentru vacanta de anul acesta si esti in pana de idei? Apelezi la Travelminit! Echipa Travelminit este langa tine ori de cate ori ai nevoie de sfaturi utile pentru calatoriile tale, sugestii de destinatii si cel mai important, recomandari pentru locurile de cazare.

Asadar, pentru cei care n-au reusit inca sa isi puna la punct planurile pentru vacanta, astazi vom vorbi despre 5 destinatii ieftine din apropierea Romaniei care sunt numai bune pentru vacanta de vara.

1. Lacul Balaton, Ungaria

pgaborphotos/Shutterstock.com

Supranumit “marea Ungariei”, lacul Balaton este cel mai mare lac din Europa Centrala si una dintre principalale atractii turistice ale tarii. Situat la numai 150 de kilometri de capitala tarii, lacul Balaton este destinatia favorita a vecinilor maghiari pentru sezonul cald.

Cu o temperatura a apei ce atinge 20-23 de grade Celsius in timpul verii, lacul Balaton e locul ideal pentru inot. Tarmul sudic este impanzit cu plaje nisipoase potrivite pentru familiile cu copii, iar tarmul nordic prezinta un relief variat, destinat mai mult drumetiilor.

Printre orasele din jurul lacului care merita vizitate se numara Siofok, Tihany si Balatonfured.

Citeste si: 7 motive pentru care merita sa faci o vizita Lacului Balaton din Ungaria

2. Varna, Bulgaria

Flaviya/Shutterstock.com

Vecinii nostri bulgari se mandresc peste tot cu statiunile de pe litoralul Marii Negre si nu scapa nicio ocazie sa laude frumusetea locurilor din tara lor. Ce e drept, Bulgaria se aseamana foarte mult cu Romania atat la relief, cat si la peisaje, deci n-am putea spune nimic rau despre ea.

In sezonul cald, Varna este una dintre cele mai cautate statiuni din Bulgaria, asta datorita preturilor mici si serviciilor de calitate. Unul dintre principalii factori care atrage turistii pe meleagurile bulgaresti este regimul all inclusive pe care il au la aproape toate hotelurile din statiune.

3. Debretin, Ungaria

Shevchenko Andrey/Shutterstock.com

Debretin este cel de-al doilea oras ca marime din Ungaria si unul dintre cele mai importante centre culturale ale tarii. Odata ajuns aici nu-ti ramane decat sa iei orasul la pas si sa descoperi fiecare coltitor ascuns. Centrul istoric este impanzit cu cafenele in care te poti relaxa dupa expeditiile lungi pe la muzee sau la alte obiective turistice.

4. Zagreb, Croatia

Dreamer4787/Shutterstock.com

Urmatoarea destinatie nu este chiar atat de aproape ca celelalte locatii mai sus mentionate, dar cu siguranta este unul dintre cele mai splendide orase din Europa. Zagreb te va cuceri inca din primele clipe cu arhitectura deosebita, muzeele interesante si mancarea traditionala.

Daca esti in cautarea unei destinatii de vara atipice, fara bronz si balaceala, Zagreb este una dintre cele mai bune optiuni pentru tine.

Citeste si: Top 7 lucruri de vazut in Zagreb

5. Budapesta, Ungaria

Yasonya/Shutterstock.com

Si acum, daca tot ne-am indreptat atentia catre destinatiile urbane europene, este musai sa includem in lista noastra si capitala Ungariei. “Orasul SPA” sau Budapesta este o asezare vibranta, plina de monumente istorice si arhitecturale ce merita vizitate.

Datorita preturilor mici, comparativ cu cele ale altor capitale din Vest, Budapesta reuseste sa stranga anual un numar impresionant de turisti.

Te-ar putea interesa si: 10 unitati de cazare in Budapesta sub 100 de lei/noapte/persoana