4 orase superbe care te vor face sa te indragostesti de Ungaria

Faptul ca Ungaria este o tara superba nu mai poate fi contestat de nimeni, insa ceea ce nu stiu foarte multi este ca pe langa destinatiile traditionale de pe meleagurile vecinilor maghiari se pot adauga fara prea mare efort ogramada de orase mici, fermecatoare, ce te vor surprinde placut cu fiecare vizita.

Astazi ne-am propus sa te convingem ca Ungaria este una dintre cele mai frumoase tari din jurul Romaniei si in sustinerea acestui demers iti prezentam 4 orase superbe care te vor face sa te indragostesti de Ungaria. Iata care sunt:

  • Hajduszoboszlo
  • Debretin
  • Gyula
  • Nyiregyhaza 

Hajduszoboszlo

Irina Papoyan/Shutterstock.com

Hajduszoboszlo sau mai bine zis “orasul SPA” al Ungariei, este una dintre cele mai populare atractii turistice pentru cei care vor sa se relaxeze intr-un bazin cu apa termala. Desi nu este la fel de cunoscut precum capitala tarii – Budapesta -, Hajduszoboszlo este o alternativa excelenta pentru romanii din vestul tarii. Avand in vedere ca Hajduszoboszlo se afla la numai 76 de kilometri de Oradea, putem considera ca Hajduszoboszlo se afla la o aruncatura de bat de granita Romaniei cu Ungaria.

In afara complexelui cu apa termala ce se gaseste pe raza orasului Hajduszoboszlo, turistii care ajung aici pot alege sa petreaca cateva ore in jurul centrului si sa descopere bisericile catolice din inima orasului sau muzeele interesante din apropiere.


Rezerva-ti acum un loc intr-unul dintre hotelurile din Hajduszoboszlo si bucura-te de o vacanta in care relaxarea este cuvantul de ordine. Uita de toate grijile cotidiene si descopera paradisul termal din Ungaria!


Debretin

maghiar/Shutterstock.com

Esti in cautarea unei destinatii de poveste care sa fie la doi pasi de casa? Veste buna este ca daca stai in vestul tarii poti ajunge in maxim doua ore intr-un oras maghiar superb situat in apropierea granitei cu Romania. Debretin, caci despre el este vorba, este cel de-al doilea oras ca marime din tara dupa Budapesta si unul dintre cele mai importante centre culturale din Ungaria. Ceea ce face Debretin un oras atat de deosebit este arhitectura caselor. Cum majoritatea au fost ridicate acum mai bine de 3-4 secole, cladirile din Debretin te vor duce cu gandul la vremuri de mult apuse, in care parca timpul statea in loc si oamenii erau mai veseli.

De vazut: Biserica Nagytemplom, Catedrala Sf. Anne si Muzeul Ferenc Medgyessy Memorial.

Gyula

lkonya/Shutterstock.com

Gyula este un oras situat la granita Romaniei cu Ungaria, pe la jumatatea distantei intre orasele romanesti Oradea si Arad. Gyula este locul in care vei gasi un castel superb ce a fost ridicat acum mai bine de 600 de ani. Fiind singura constructie gotica ridicata in timpul Imperiului Ungar care a supravietuit pana in zilele noastre, castelul de la Gyula are o valoare inestimabila pentru patrimoniul national al maghiarilor si este considerat una dintre cele mai de pret constructii din tara.

Pe langa castelul din oras, Gyula mai este cunoscuta datorita personalitatilor marcante ale secolelor trecute care s-au nascut in acest mic orasel.

Nyiregyhaza 

mehdi33300/Shutterstock.com

Situat in nordul orasului Debretin, la numai 100 de kilometri de orasul Satu Mare, Nyiregyhaza este unul dintre cele mai populare destinatii din Ungaria in randul turistilor americani si britanici. Acestia ajung in Nyiregyhaza la recomandarea altor calatori care au vizitat meleagurile maghiare si au ramas fascinati de frumusetea lor. Cea mai populara zona din oras ramane nordul acestuia unde pot fi gasite numeroase muzee, gradina zoologica si alte atractii turistice importante.

Speram ca macar unul dintre aceste patru orase ti-au starnit interesul si te-au facut sa visezi la o vacanta in Ungaria. Daca-i asa, da-ne de stire intr-un comentariu cu viitoarea ta destinatie din Ungaria!