BE THERE: 4 evenimente din Sibiu de la care sa nu lipsesti

Dragan Jovanovic / Shutterstock.com

Anual, Sibiul gazduieste numeroase festivaluri, concerte si evenimente, multe dintre acestea capatand notorietate internationala. Dincolo de fascinanta arhitectura medievala si numeroasele legende locale, Sibiul iti ofera zeci de motive sa il vizitezi, printre care targuri cu produse artizanale, manifestatii sportive si petreceri pana la rasarit.

Iata 4 dintre evenimentele anului 2018 din Sibiu pe care trebuie sa le incluzi in agenda:

  1. Sibiu Jazz Festival

Festival cu traditie, cea de-a 48-a editie reuneste in Sibiu cele mai sonore voci ale industriei de jazz. Pe parcursul a patru seri vei avea sansa sa asculti artisti din peste 13 tari, intr-o atmosfera animata de iubitorii de muzica si voie buna. Printre numele cunoscute care vor performa pe scena din Sibiu, amintim: NOJAZZ, Vali Boghean Band, Alex Mercado, Luca Ciarla Quartet, NES, JazzyBit si multi altii.

Festivalul se desfasoara in perioada 17-20 mai 2018.

  1. ARTmania

Piata Mare a cetii medievale din Sibiu gazduieste cea de-a 13-a editie ARTmania, reunind cei mai apreciati artisti ai momentului. Pentru cei care nu au aflat inca, ARTmania este primul festival din Romania in cadrul caruia s-au imbinat armonios arta si entertainment-ul, rezultand un mix cool care aduna sute de turisti din toate colturile lumii. Printre artistii care vor fi prezenti anul acesta se numara: Steven Wilson, Arcane Roots, Leprous, HAKEN, Rome, Zeal&Ardor si multi altii.

Festivalul se desfasoara in perioada 27-28 iulie 2018.

  1. Festivalul International de Teatru

Cea de-a 25-a editie a FITS aduna laolalta personalitati de renume mondial, artisti, regizori, ambasadori, reprezentand cea mai ilustrativa modalitate de celebrare a teatrului si a artelor spectacolului. In fata ochilor ti se vor derula momente care imbina elemente din teatru, dans, circ, film si literatura, dorindu-ti ca evenimentul sa nu se termine niciodata. Sustine experimentul creator si devino parte a unei lumi care reuseste, fie si pentru cateva clipe, sa te scoata din haosul cotidian si sa te plaseze acolo unde doar imaginatia o poate face.

Festivalul se desfasoara in perioada 8-17 iunie 2018.

  1. Festivalul Astra Film

Festivalul Astra Film a devenit un eveniment-reper  in cadrul comunitatii filmului european, fiind unic in Europa de Sud-Est. Conceptul inedit al evenitului creeaza posibilitatea unui dialog intre publicul profesionist si publicul amator. Sarbatoreste filmul documentar contemporan si surprinde productii internationale remarcabile, precum si premierele documentarelor romanesti.

Festivalul se desfasoara in perioada 15-21 octombrie 2018.

Ia pulsul principalelor evenimente din Sibiu si rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2xKYbzK