3 parade militare spectaculoase care se organizeaza in tara de 1 decembrie

Gabriel Petrescu/Shutterstock.com

Doar cateva ore ne mai despart de Ziua Nationala a Romaniei si atmosfera de sarbatoare, forfota care preceda un astfel de eveniment si entuziasmul romanilor se simt din ce in ce mai pregnant, mai ales in orasele mari.

Cea mai cunoscuta “traditie” de Ziua Nationala – parada militara – marcheaza inca un an incununat cu succes al armatei romane si reprezinta un bun prilej pentru romani sa isi exprime respectul si admiratia fata de militarii romani. Desi cea mai populara manifestatie de acest tip are loc in capitala, in dimineata zilei de 1 decembrie, in tara se organizeaza mai multe parade spectaculoase. Daca n-ai asistat niciodata la o parada militara, echipa HotelGuru iti prezinta 3 orase in care se organizeaza defilari ale militarilor de Ziua Nationala.

1. Parada militara din Bucuresti

Incepem cu defilarea desfasurata in Bucuresti pentru ca este cea mai mare si cea mai populara dintre toate cele care se organizeaza la noi in tara. Anul acesta parada se va desfasura pe sub Arcul de Triumf pe bulevardul Kiseleff. Ca in fiecare an, traficul va fi restrictionat pe arterele afectate si pe cateva strazi adiacente pentru a face posibila manifestatia inedita.

Anul acesta, Romania sarbatoreste 99 de ani de la unire, asa ca spectacolul din 2017 pregateste terenul pentru manifestatia de anul viitor care va marca aniversarea de 100 de ani. La parada militara vor participa aproximativ 3500 de militari romani si peste 300 de militari straini din tari precum Republica Moldova, Turcia, Grecia, Franta si Polonia.

Festivitatea va incepe in jurul orei 11:00 si ii va avea ca oaspeti speciali pe reprezentantii Camerei Deputatilor si ai Senatului si pe Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

2. Parada militara din Alba Iulia

Denumit sugestiv “Orasul Unirii”, Alba Iulia va gazdui in acest an un ceremonial militar in locul obisnuitei parade militare. Aproximativ 300 de militari si 25 de mijloace de transport vor defila in fata spectatorilor in acorduri de fanfara.

Din cauza numarului mare de manifestatii organizate in aproape toate orasele mari din tara, s-a decis inlocuirea paradei cu ceremonialul mai sus mentionat. Acest lucru nu schimba cu nimic insemnatatea sarbatorii si importanta acesteia pentru localnici, ci reduce numai numarul militarilor prezenti.

Spectacolul va incepe la ora 13:00 si va urma traseul obisnuit – pe bulevardul “1 decembrie 1918”.

3. Parada Militara din Constanta

La malul Marii Negre pregatirile sunt in toi. Parada militara ce se va desfasura cu ocazia Zilei Nationala este asteptata cu nerabdare deopotriva de catre turisti si localnici.

Cei 500 de militari vor defila pe Bulevardul Tomis acompaniati de 60 de mijloace tehnice de lupta si interventie. Spectacolul va incepe la ora 11:00 si va inchide mai multe strazi adicente din zona in care va acea loc defilarea.

Cunosti si alte evenimente care merita promovate? Lasa-ne un comentariu la aceasta postare!