3 oferte de distractie cu prietenii in Bucuresti

Locuri de distractie in BucurestiAi simtit vreodata o nevoie acuta de evadare din cotidian? Sa te distrezi cu prietenii „mai altfel” decat o faceai pana acum? Ei bine, iti propunem sa incerci pe proprii senzori noul fenomen denumit „Escape the room”. Desi totul se intampla intre patru pereti, senzatiile prin care vei trece odata ce intri in acest joc vor fi cu totul si cu totul speciale. O clipa! E bine sa stii ca daca suferi de claustrofobie, mai bine faci o excursie in aer liber, oricum, e bine sa stai departe de acest gen de distractie.

Ideea a pornit de la transpunerea in realitate a unui joc pe calculator. „Escape – Room” inseamna – asa cum sugereaza si numele – sa scapi/evadezi dintr-o camera incuiata, bazandu-te doar pe indiciile de care esti inconjurat. Este varianta light a sofisticatului “Prison Break”, dar nu-i nici pe departe atat de simpla precum pare. Important este ca-ti solicita inteligenta si intuitia, dar intr-un mod recreativ. La fel ca un puzzle: rabdarea iti este pusa la incercare intr-un mod placut si relaxant.

Simplu? Mai vorbim dupa. Poate nu degeaba Escape – Room a fost aleasa de catre cei de la TripAdvisor cea mai apreciata distractie din Bucuresti. Cert este ca, la final, toti spun ca experienta a meritat banii.
Iata, spre exemplu, trei locatii Escape – Room din Capitala in care poti evada impreuna cu prietenii:

Escape Rooms

Escape Rooms este una dintre primele locatii amenajate in Bucuresti dupa modelul celor din Budapesta, oras care a devenit intre timp centrul european al acestui tip de joc. Locatia din Bucuresti dispune de doua camere, amenajate diferit, fiecare avand alta tema.

Prima este „Espionage Room aka Mission Impossible”, cu o tema pe masura: intrarea frauduloasa in laboratorul unui ofiter de contrainformatii va declansa o bomba cu ceas. Ai de ales: ori afli in 60 de minute cine este spionul si dezarmorsezi bomba, ori iesi ca un las pe usa pe care ai intrat…

A doua camera este „Black&White Room” – aici vei deveni o piesa de sah in format 3D, in dimensiune umana si vei fi provocat sa rezolvi ghicitori si sa descoperi secrete bine ascunse. Incitant, nu?

Adresa: Strada Balcesti nr. 9, sector 3, Bucuresti
Telefon: 021 – 3674912
Tarif: 135 de lei pentru 2 – 3 persoane; orice prieten aditional va plati un tarif de 45 de lei (rezervarea este obligatorie, iar biletele nu se returneaza)

Trapped

Aici poti sa-ti exersezi muschiul mintii intr-una din cele doua (si in curand trei!) camere amenajate. Timpul este acelasi: 60 de minute, nimic in plus, nimic in minus. La un joc, poti sa participi impreuna cu un prieten sau chiar patru; important este sa aveti peste 16 ani, pentru ca jocurile sunt complexe. Ai de ales intre:

Don Vito’s Investigation. Esti in New York, 1930. Faci parte din Brigada de combatere a crimei organizate si trebuie sa te ocupi de cazul Vito Genovese. Intri in biroul de investigatie, dar usa se inchide si se blocheaza in urma ta. Suna telefonul: „Nimeni nu ne incurca planurile! Suntem aproape, nu ai timp sa scapi!” Ei, ce zici: ai timp sa te salvezi?

The Elements. Ai intrat intr-o camera complet alba, plina de coduri si simboluri care ti se par indescifrabile, intr-o prima faza. Indiciu: totul e legat de stiinta, dar toate informatiile de care ai nevoie sunt acolo, in camera alba. Bazeaza-te pe logica si intuitie.

Adresa: Strada General David Praporgescu nr. 18, sector 2, Bucuresti
Telefon: 0748-727733
Tarif: 65 de lei/persoana (2 persoane in camera), 55 de lei/persoana (3 persoane), 45 de lei/persoana (4 persoane), 40 de lei/persoana (5 persoane). In intervalul 10:00 – 16:00, de luni pana vineri, primiti o reducere de 10 lei/persoana la tariful normal.

Chambers

Davewriter este prima camera amenajata de cei de la Chambers, care spun ca mai au inca doua in constructie. Complexitatea jocului este 8/10, asa ca vei avea nevoie de o echipa de prieteni intuitivi si inteligenti cu care sa interactionezi.
Fiecare echipa trebuie sa aiba intre 2 si 5 membri. Nu-ti mai spunem decat ca lumina din camera este aprinsa si ca nu sunt serpi sau alte reptile de care sa te sperii.

Adresa: Calea Plevnei nr.5 – 7, Bucuresti
Telefon: 0732 – 632646
Tarif: 45 de lei/persoana (rezervarea jocului cu cel putin o ora inainte este obligatorie)