11 locuri ascunse din Ungaria

Mark Borbely/Shutterstock.com

Pe teritoriul Ungariei se afla numeroase obiective naturale uimitoare si monumente istorice splendide ce abia asteapta sa fie descoperite. In timp ce majoritatea turistilor europeni stiu numai de frumusetea orasului Budapesta, in afara capitalei se gasesc o multime de locuri extraordinare, ascunse de ochiul vigilent al turistului modern. Descopera partea nestiuta a Ungariei si bucura-te de o experienta unica.

1.Esztergom

Localizat in nordul Ungariei, orasul Eszetergom a avut titlu de capitala a statului intre secolele X si al XIII-lea. Astazi, fosta capitala se numara printre cele mai frumoase asezari maghiare, fermecand vizitatorii cu impresionanta biserica din inima orasului si peisajele de vis.

2. Hajmasker

Construita la sfarsitul secolului al XIX-lea cu rol de cazarma pentru trupele imperiului Austro-Ungar, aceasta asezare militara a avut un parcurs istoric interesant pe care localnicii il povestesc cu drag oricui turist care ajunge prin zona. Desi initial, in timpul lui Franz Joseph I a servit drept cazarma pentru trupele imperiului, mai tarziu a ajuns sa functioneze ca resedinta pentru trupele sovietice. In prezent, asezarea este abandonata, nefiind mentionata in niciun ghid turistic. Totusi, daca esti pasionat de istorie si arhitectura trebuie sa ajungi sa vizitezi acest loc.

3. Castelul Csesznek

Ridicat in secolul al XIV-lea, acest castel cu influente gotice se inalta in mijlocul dealurilor Bakony. Fiind pasat de la maghiari catre turci si invers in urma luptelor care s-au purtat intre cele doua imperii, castelul Csesznek reprezinta o adevarata lectie de istorie.

4. Lacul Megyer-Hegyi tengerszem

Descris ca o minune naturala de catre cei care ajung sa il admire in realitate, lacul Megyer-Hegyi poate fi gasit in regiunea Borsod-Abauj Zemplen. Locul a folosit initial pentru extractii miniere, iar dupa ce a fost abandonat, apa de ploaie a inceput sa se stranga, formand intr-un final lacul ce poate fi admirat azi.

5. Peninsula Tihany

Pe malul nordic al lacului Balaton se gaseste centrul istoric al peninsulei Tihany. Desi partea estica a coastei, unde vei gasi orasul Tihany, este mult mai populara in randul turistilor, iti recomandam sa faci o vizita si in partea istorica pentru a vizita monumentele istorice ramase aproape intacte.

6. Abatia Pannonhalma

Construita in anul 996, aceasta manastire reprezinta unul dintre cele mai vechi monumente istorice din tara si cea de-a doua cea mai mare abatie din lume. Ridicata initial de printul Geza al Ungaria pentru a fi prima manastire benedictina din tara, astazi abatia gazduieste peste 50 de calugari si o scoala gimnaziala pentru baieti.

7. Lacul Szelid

Lacul Szelid este un lac cu apa sarata de dimensiuni reduse care se gaseste in sudul Ungariei. Pentru cei care isi doresc o experienta termala mai putin obisnuita, pot face o baie aici in timp ce admira frumusetile naturale din jur. Localnicii sustin ca tratamentele cu apa din acest lac amelioreaza afectiunile neurologice, hormonale si reumatice.

8. Parcul National Hortobagy

Parcul National situat in estul Ungariei are o popularitate relativ scazuta in comparatie cu toate titlurile atribuite. Hortobagy este cea mai intinsa suprafata protejata din tara si cea mai mare pasune semi-naturala din Europa. Vizitatorii care ajung aici se pot bucura de flora si fauna interesanta din zona, pot admira imprejurimile lacului Tisza si pot petrece cateva minute in sir admirand stelele de pe cer in timpul noptii.

9. Satul Bokod

Satul Bokod este una dintre atractiile turistice nou aparute in Ungaria. Devenit cunoscut datorita unei fotografii postate de un motor de cautare, satul Bokod este o asezare neobisnita prin prisma modului in care casele sunt construite. Acestea sunt amplasate pe suprafata unui lac si sunt conectate intre ele prin podete din lemn. Un alt aspect interesant este ca lacul pe care sunt amenajate casutele nu ingheata niciodata datorita unei centrale electrice din zona care foloseste apa de aici.

10. Biblioteca Sarospatak

In incinta unuia dintre cele mai importante colegii din Ungaria se afla una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume. Desi biblioteca de la Colegiul Sarospatak gazduieste unele dintre cele mai vechi si valoroase carti din istoria Ungariei, nu importanta istorica, ci interiorul splendid i-a adus faima printre localnici. Decorat minutios cu detalii pretioase, interiorul bibliotecii este o adevarata opera de arta ce merita admirata macar o data in viata.

11. Farmacia Fekete Sas

Fekete Sas este cea mai veche farmacie din orasul Szakesfeharvar si este functionala de peste 300 de ani. Detinuta initial de primul farmacist ajuns in oras, cladirea a avut numerosi proprietari de-a lungul anilor care au lasat drept mostenire ustensile si medicamente din vremea lor.


Descopera toate aceste locuri minunate intr-un sejur in jurul Ungariei. Fa-ti planurile in amanunt, stabileste itinerariul si cauta pe Travelminit cele mai bune oferte pentru unitatile de cazare din Ungaria.