10 locuri bantuite din Romania

frank_peters/Shutterstock.com

frank_peters/Shutterstock.com

Daca esti slab de inger, iar Halloween-ul nu se afla printre sarbatorile tale favorite, incearca pe cat posibil sa eviti noaptea urmatoarele cladiri din Romania unde au fost semnalate anumite evenimente neobisnuite. Legendele urbane sau marturiile celor care au asistat la fenomenele paranormale au facut din unele cladiri din Bucuresti, Cluj-Napoca sau Timisoara adevarate puncte de atractie a turistilor dornici de aventura si adrenalina.

  1. Palatul Parlamentului, Bucuresti

Despre cea mai cunoscuta cladire din tara si de peste hotare se spune ca ar fi bantuita de fantome. Legendele urbane, sustinute de marturiile paznicilor Palatului Parlamentului, spun ca faimoasa cladire este deseori vizitata de spirite care isi fac prezenta noaptea pe coridoarele palatului, rup sigilii si scot sunete infricosatoare.

  1. Foisorul de foc, Bucuresti

Foisorul de foc sau Foisorul Sinucigasilor este una dintre cele mai vechi imobile din Bucuresti, fiind construita intre anii 1890-1891. Cladirea invaluita in mister reprezinta un adevarat magnet pentru pasionatii de paranormal din intreaga tara. Se zvoneste ca in data de 9 a fiecarei luni, fix inainte de miezul noptii, incaperile din Foisorul de foc sunt luminate inexplicabil din interior. Se presupune ca sursa acestor fenomene stranii este fantoma unei sotii de pompier care, convinsa fiind ca sotul ei o insela cu o alta femeie, vine in Foisor sa il prinda in fapt, insa in graba cade de la etajul doi si moare. Legenda spune ca fantoma femeii inca da tarcoale locului pentru a dovedi infidelitatea sotului.

  1. Padurea Hoia-Baciu, Cluj-Napoca

Padurea Hoia-Baciu este cunoscuta in intreaga lume pentru fenomenele inexplicabile care s-au petrecut in zona de-a lungul timpului. De la senzatii de arsura pe piele, la aparitii OZN, localnicii din apropierea padurii le-au simtit si le-au vazut pe toate. Zeci de cercetatori vin aici an de an pentru a studia fluctuatiile campului electromagnetic si incearca sa gaseasca explicatii stiintifice pentru toate evenimentele pe care localnicii le-au relatat. Ei spun ca in Padurea Hoia-Baciu se aud frecvent voci, se zaresc lumini stranii care nu au o sursa clara si au senzatii ciudate la nivelul pielii imediat cum pasesc in padure.

  1. Conacul Zarifopol, Bacau

Conacul Zarifopol a fost construit in anul 1850 de catre boierul moldovean Stefan Catargiu. Cativa ani mai tarziu, cladirea a devenit proprietate a familiei grecesti Zarifopol. Pana sa devina scoala gimnaziala care este astazi, conacul a avut numerosi proprietari. Legenda conform careia locul este bantuit este strans legata de unul dintre ei care s-a sinucis. Din cauza zgomotelor puternice care se aud din interior pe timpul noptii, Conacul Zarifopol este deseori numit “Casa Diavolului”.

  1. Cazinoul din Constanta

Edificiul-simbol al Constantei este adesea subiect de discutie printre turisti datorita fenomenelor inexplicabile care se petrec  in cladire. Originea fenomenelor este una cat se poate de suprinzatoare. Desi aici au avut loc numeroase sinucideri a jucatorilor care isi pierdeau averile in salile de cazino, se pare ca nu ei ar fi cauza zgomotelor stranii care se aud pe timpul noptii, ci un grup de soldati francezi. Osemintele soldatilor au fost gasite la inceperea constructiei, astfel perturbandu-se locul de veci al francezilor morti de holera. Legenda spune ca soldatii s-au trezit din somnul de veci si tulbura linistea vizitatorilor cazinoului inca de la inaugurarea constructiei.

  1. Manastirea Chiajna, Bucuresti

Daca ai fi crezut ca pe langa lacasurile de cult, spiritele rele nu isi fac aparitia, locuitorii din preajma manastirii Chiajna sustin ca la ei in localitate, Casa Domnului este bantuita de fantome. De fiecare data cand se aud clopotele, credinciosii isi fac cruce si se roaga la Dumnezeu sa ii pazeasca, deoarece manastirea niciodata nu a avut clopot si nu se stie nici acum de unde se aud zgomotele ciudate.

  1. Padurea Trivale, Pitesti

Padurea Trivale din Pitesti este cu siguranta un loc pe care nu vrei sa il vizitezi cu partenerul sau partenera de viata noaptea. Se zvoneste ca aici isi face aparitia, in fata cuplurilor necasatorite, Mireasa fara cap. Legenda spune ca de mult, in localitate, locuia o fata bogata care se indragostise de un baiat sarac. Cum pe atunci, pozitia sociala era mult mai importanta decat sentimentele nutrite de fata, tatal tinerei se opune povestii lor de dragoste si a obligat-o pe fiica sa sa se casatoreasca cu un barbat in varsta cu o pozitie sociala de invidiat si o avere considerabila. In ziua nuntii, fata a fugit cu iubitul sau, insa atunci cand tatal ei i-a gasit, acesta l-a omorat pe tanar in chinuri groaznice in fata tinerei indragostite si dupa aceea a decapitat-o. Fantoma fetei apare in fata cuplurilor necasatorite pentru a se razbuna pentru povestea ei de dragoste neimplinita.

  1. Casa Jean Troianos, Braila

Legenda Mesterului Manole care o zidise pe Ana pentru ca edificiul de la Curtea de Arges sa reziste nu este singura poveste de acest gen din Romania. Se pare ca in Braila exista un imobil care impartaseste aceeasi poveste. Primul proprietar, Nicolachi Mavrocordulas si-a zidit sotia in peretii casei dupa ce a aflat ca aceasta il inselase. Angajatii care au grija de cladire spun ca fantoma sotiei lui Mavrocordulas inca bantuie locul in cautarea dreptatii.

  1. Troita Miresei, Gaesti

In Gaesti, a murit in anul 1936 intr-un accident rutier Margareta Stefanescu. Tanara a parasit aceasta lume chiar in ziua nuntii sale si de atunci, in dreptul troitei ridicate in memoria fetei, au loc numeroase accidente rutiere in care mor numai tineri necasatoriti.

  1. Liceul Carmen Sylva, Timisoara

Mituri urbane timisorene sustin ca liceul este bantuit de fantomele fostilor pacienti ai cladirii care pe vremuri a functionat ca spital. Aici, bolnavii de ciuma treceau prin chinuri groaznice inainte sa moara rapusi de maladia necrutatoare. Conform spuselor localnicilor, in liceu se aud urletele de durere ale pacientilor chinuiti de boala numita si “moartea neagra”.