8 festivaluri si spectacole vara asta in Bucuresti

Festivaluri-2In perioada in care cei mai multi aleg litoralul sau plecarile din tara, Bucurestiul nu se lasa mai prejos si ademeneste atat turistii cat si locuitorii capitalei cu o serie de evenimente ce nu trebuie ratate. Dovedind ca este intr-adevar o capitala deschisa a diversitatii culturale, Bucurestiul este an de an gazda celor mai diverse festivaluri, spectacole si evenimente culturale.

Cele mai asteptate 8 festivaluri din Bucuresti

1. Bucharest Wheels Arena

  • Data si ora – 13 Iunie – 15 Iunie 2014, ora neanuntata
  • Locatia – Romexpo
  • Pret bilet – 20 lei

Evenimentul Bucharest Wheels Arena este unicul eveniment de sporturi extreme auto-moto din tara in care se ofera posibilitatea participarii la eveniment si expozitii a producatorilor, importatorilor, companiilor de leasing, firmelor auto de inchirieri si service-uri specializate pe tuning. Pe langa evenimentul in sine, vizitatorii au acces si la o expozitie auto-moto a pasionatilor de tuning unde vor fi expuse masini si motociclete modificate extrem.

Pe langa demonstratiile de diverse sporturi extreme cu masini si motociclete, editia de anul acesta aduce in premiera si un concurs de offroad si enduro.

2. Concert Tori Amos

  • Data si ora – 19 Iunie, ora nu este inca facuta publica.
  • Locatia – Arenele Romane
  • Pret bilet – intre 95 si 245 de lei.

Indragita Tori Amos revine in Romania dupa 7 ani de la ultimul concert pentru a-si promova noul album, Unprentant Geraldines. Artista, al carui stil muzical alternativ continua sa scape de orice incadrare intr-un stil concret, are sustinatori in intreaga lume intocmai datorita versatilitatii dar si vocii sale comparabile cu a unei mezzo soprane.

Pentru concertul din vara aceasta din capitala biletele au fost puse in vanzare inca din iarna si sunt disponibile in reteaua Diverta, online sau la casa de bilete a salii Palatului.

3. Concert Bob Dylan

  • Data si ora – 25 Iunie 2014, orele 20:00
  • Locatia – Sala Palatului
  • Pret bilet – intre 150 si 696 lei

Unul dintre cele mai mari nume ale muzicii internationale vine in Romania pentru a doua ora cu un concert extraordinar in cadrul turneului mondial Never Ending Tour. Iubitorii de muzica de calitate si fanii renumitului cantaret, compozitor si scriitor american se pot astepta la un spectacol incomparabil. Formatia de care este sustinut cantaretul in concert il urmeaza pe acesta inca din 1980.

Bob Dylan este clasat de revista Rolling Stone pe locul 2 in topul celor mai mari artisti, top ce a fost realizat in anul 2011. Concertul de la Sala Palatului din aceasta vara nu trebuie ratat de nici un iubitor al muzicii clasice de calitate ce imbina folk, blues, rock and roll si chiar jazz si swing.

4. Concert Thirty seconds to Mars

  • Data si ora – 5 Iulie 2014, orele 20:00
  • Locatia – Romexpo
  • Pret bilet – intre 161 si 300 lei

Thirty Seconds to Mars vin pentru prima data in Romania pentru a sustine un show de neuitat la Romexpo, in Bucuresti. Cunoscut drept una dintre cele mai spectaculoase trupe live ale momentului, cei de la Thirty Seconds to Mars vin sa promoveze noul album “LOVE, LUST, FAITH and DREAMS”.

Considerat de multi cel mai anticipat concert din vara anului 2014 in Romania, concertul trupei rock este prezentat de Marcel Avram, East European Production si D&D Entertainment.

5. Wonder Day

  • Data – 29 Iunie, ora nu este inca anuntata.
  • Locatia – Palatul Mogosoaia
  • Pret bilet – intre 129 si 160 lei

In vara aceasta Palatul Mogosoaia va fi gazda unuia dintre cele mai interesante concepte de evenimente nou introduse in Romania. Este vorba de o intalnire de travel-sharing a iubitorilor de calatorii, a mintilor deschise si a celor ce doresc sa isi impartaseasca experientele.

Evenimentul isi propune sa duca vizitatorii intr-o calatorie in jurul lumii prin intermediul dialogului, al muzicii si al proiectiilor. Gazde vor fi numeroase nume majore din blogosfera romaneasca de travel in frunte cu Cezar Dumitru, fondator Imperator Travel.

In cadrul evenimentului vor avea loc concerte live ale unor artisti precum Asaf Avidan si Noora Noor.

6. Concerte Fanfara in Cismigiu

  • Data si ora – Fiecare sambata si duminica din august, de la 10:00 la 14:00.

Parcul Cismigiu va fi in August gazda unei serii de concerte de muzica de fanfara ce doresc sa educe si sa readuca atentia asupra muzicii clasice de calitate, ce atrage indiferent de varsta prin virtuozitate. Acordurile fanfarelor ce se vor afla in gradina de vara a Cismigiului in fiecare weekend din August vor transforma atmosfera parcului in ceva magic pentru cele 4 ore cat va tine fiecare concert.

7. Festivalul Folcloric de Arta si Traditie Populara Romaneasca

  • Data si ora: 3 – 5 Septembrie, ora nu este inca anuntata.
  • Pret: Intrare gratuita

Festivalul ajunge la a 13-a editie anul acesta si este mai indragit ca oricand. Cu scopul de a retrezi dragostea pentru folclor si bogata traditie populara romaneasca, festivalul combina an de an muzica, targuri, expozitii si multa voie buna pentru orice decide sa participe.

8. Zilele Muzeului Taranului Roman

  • Data si ora: 11 – 21 Septembrie, ora nu este inca anuntata.

In cadrul zilelor Muzeului Taranului Roman din Bucuresti au loc numeroase expozitii, lansari de carte si lansari de filme tematice, muzica populara si targuri de icoane.

In perioada festivalului au loc inclusiv ateliere mestesugaresti. Pretul biletelor nu este inca anuntat, insa daca acesta urmareste traditia de pana in acest moment, pretul va fi unul modic de aproximativ 2 – 3 lei de persoana.