10 destinatii din Romania pe care trebuie sa le vizitezi inainte sa pleci in alte tari

Fiind atat de usor in zilele noastre sa trecem granita foarte multor tari doar cu buletinul suntem mai mereu tentati sa descoperim frumusetile tarilor vecine decat pe cele de pe meleagurile mioritice. Desi fiecare dintre plaiurile europene are foarte multe de oferit pe plan turistic, inainte sa descoperim locurile de pe teritoriile straine trebuie sa fim siguri ca am facut cunostinta cu cele din Romania.

Pentru ca stim ca si tie iti place tare mult Romania si vrei sa ii afli toate secretele si s-o cutreieri de la un capat la altul inainte sa incepi expeditiile din exteriorul granitelor, echipa Travelminit iti prezinta 10 locuri din tara noastra pe care trebuie sa le vizitezi inainte sa pleci inainte sa pleci in alte tari:

1. Statiunea Colibita

devonx/Shutterstock.com

Situata la o altitudine de 900 de metri, Colibita este o statiune de interes local, ce a functionat pana in anul 1975 ca statiune balneo-climaterica. Astazi, malul lacului se umple in fiecare weekend din sezonul cald cu turisti din zona care vor sa petreaca zilele libere intr-un loc linistit. Fiind declarat locul cu cel mai curat aer din Romania, statiunea Colibita atrage din ce in ce mai multi turisti dornici sa se bucure de aceasta particularitate a zonei.

2. Valea Zalanului

AppleMark

Valea Zalanului este o zona cu totul si cu totul deosebita; atat de frumoasa si bogata in traditii si peisaje de vis incat insusi Printul Charles al Regatului Unit si-a achizitionat in zona cateva proprietati. Nu e de mirare ca printul a fost fermecat de localitatile din Covasna avand in vedere ca dealurile pitoresti de aici sunt unele dintre cele mai faine locuri din Transilvania unde poti face plimbari in aer liber si totodata sa faci cunostinta cu traditiile specifice zonei.


Cei interesati de o vacanta in stil pur romanesc in Valea Zalanului se pot caza la Pensiunea Printului, o unitate de cazare spectaculoasa care pastreaza spiritul traditional. Mai multe informatii despre facilitati si preturi gasiti aici!


3. Rezervatia de zimbri de la Hateg

ELEPHOTOS/Shutterstock.com

Desi nu este una dintre cele mai populare destinatii din Romania, depresiunea Hategului este una dintre cele mai bogate zone din Romania din punct de vedere istoric. Pe langa toate monumentele istorice pe care le poti descoperi aici, Tara Hategului gazduieste si una dintre cele mai importante rezervatii de zimbri de la noi din tara. Daca ti-ai dorit dintotdeauna sa vezi cu ochii tai un exemplar din aceasta rasa poti sa dai o fuga pana in Hateg si sa ii admiri si fotografiezi in voie pe cei care sunt cazati acolo.

4. Comuna Biertan

Mircea C/Shutterstock.com

Aerul medieval si linistea locului fac din comuna Biertan o destinatie de vis pentru turistii dornici sa se intoarca in timp. Asezarea pitoreasca ce se afla la 80 de kilometri de Sibiu, intre orasele Sighisoara si Medias, a atras atentia turistilor in urma cu cativa ani cand biserica fortificata din comuna a inceput sa fie din ce in ce mai populara in randul vizitatorilor din Transilvania. De atunci, numarul celor care calca pragul bisericii si aleg sa se piarda printre stradutele comunei Biertan este din ce in ce mai mare.

5.  Salina Turda

Fotokon/Shutterstock.com

Salina Turda este unul din acele locuri pe care nu le poti uita foarte usor dupa ce le-ai vizitat. Iti raman intiparite in minte imaginile spectaculoase din adancul pamantului si te ispitesc sa revii cat mai curand. Cei care n-au ajuns pana acum in salina si nu au petrecut macar o zi inconjurati de peretii de sare de la Turda e musai sa o faca anul acesta. In interiorul constructiei se pot desfasura numeroase activitati precum plimbari cu barca sau intreceri sportive.

6. Valea Vaserului

Barsan ATTILA/Shutterstock.com

Una dintre experientele unice de care trebuie sa te bucuri in aceasta viata este plimbarea cu mocanita. Farmecul tinuturilor de la Valea Vaserului, voiosia oamenilor si plimbarea in sine te vor face sa uiti de toate grijile pe care le ai acasa si sa te simti macar pentru cateva zile cel mai fericit om de pe acest pamant.


Descopera Valea Vaserului si alte obiective turistice importante din zona Maramuresului intr-o excursie inedita in nordul tarii. Tu faci itinerariul, iar Travelminit te ajuta cu locurile de cazare. Afla mai multe informatii despre hotelurile si pensiunile din Maramures din acest link!


7. Satul Ciocanesti

Oana Raluca/Shutterstock.com

Gospodinele din Romania sunt cunoscute pentru arta incondeierii oualor si nu e nimeni pe lumea asta sa le intreaca. Totusi, imaginatia si talentul artistic al taranului roman a depasit de mult barierele conventionale. Drept dovada, in satul Ciocanesti localnicii si-au “incondeiat” casele cu modelele traditionale care se regasesc pe portul national. Viziteaza inedita asezare din apropierea statiunii Vatra Dornei si asigura-te ca nu ratezi niciuna dintre casele impodobite.

8. Lacul Ochiul Beiului

Hurghea Constantin/Shutterstock.com

Cu o culoare cu totul si cu totul speciala, lacul Ochiul Beiului incanta privirile tuturor celor care se aventureaza in cautarea lui. Situat in judetul Caras-Severin, in muntii Aninei, lacul Ochiul Beiului este o locatie unica in Romania. Vegetatia luxurianta, aerul curat si culoarea turcoaz a apelor te vor face sa visezi cu ochii deschisi de fiecare data cand vei ajunge aici.

9. Cascada Bigar

Avramescu Florin/Shutterstock.com

Cascada Bigar este unul dintre motivele pentru care turistii straini iau cu asalt plaiurile mioritice. Fascinati de frumusetea iesita din comun a cascadei ce se afla in apropierea lacului Ochiului Beiului, strainii nu se mai satura sa admire suvoaiele de apa de la Bigar.

10. Rosia Montana

Oancia Iulian/Shutterstock.com

O mina de aur a turismului romanesc (si la propriu si la figurat), Rosia Montana este unul dintre locurile mai putin cunoscute de turistii romani care ar merita toata atentia lor. Desi nu poti pleca acasa cu bucatile de aur, poti sa pleci cu amintiri valoroase din drumetiile pe care le poti face in zona. Descopera un taram spectaculos, atins rareori de piciorul curios al turistului roman, ce te va surprinde cu siguranta.


Ia-o la pas prin tara romanesca si afla-i toate secretele, pana si pe cele mai ascunse. Cauta pe meleagurile mioritice locuri unice, orase vibrante, sate linistite incarcate de traditii si oameni faini care sa te umple de veselie. Travelminit iti este alaturi in aventura ta si te ajuta cu gasirea locului de cazare in orice destinatie ai alege sa mergi. 

Afla aici care sunt ofertele speciale de pe Travelminit!