1 decembrie – sugestii de cazare in Romania

Pensiunea Floare de Colt - cazare 1 decembrieMinivacanta de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, se apropie cu pasi repezi. Daca te numeri printre cei care-si fac planuri de vacanta pe ultima suta de metri si nu ai avut timp sa-ti faci rezervarile pana acum, inca nu e timpul pierdut. Iti oferim cateva sugestii pentru destinatii din Romania, impreuna cu oferte de cazare. Poti sa le treci in revista, sa-ti faci itinerariul si sa pornesti la drum. Vacanta placuta iti dorim!

Zarnesti – zona ecoturistica europeana

Cum ar fi sa-ti petreci cele cateva zile de vacanta la Zarnesti, o zona minunata, declarata la inceputul acestui an drept zona ecoturistica europeana? Este locul ideal pentru drumetie si pentru o vizita la rezervatia naturala din muntii Piatra Craiului sau la Rezervatia de ursi bruni Libearty, unica in Europa. Si daca ai noroc si de putina zapada, poti sa te bucuri de o plimbare cu sania trasa de cai – daca nu, ramane varianta trasurii.

Cabana Taverna Pietrei Craiului
Este o locatie exclusivista, la care ajungi in doar doua ore si jumatate din Bucuresti. Cabana este amplasata intr-un cadru natural si necomercial, unde ai ocazia sa te bucuri din plin de aer curat si de liniste. Unde mai pui ca te vei bucura in fiecare dimineata de privelistea incredibila a culmilor Pietrei Craiului, care se armonizeaza perfect cu designul cabanei. Locatia beneficiaza de 19 camere decorate modern si de un restaurant cu o capacitate de 50 de locuri. Tarif perioada 28 noiembrie – 1 decembrie: 480 de lei/camera dubla/2 persoane/3 nopti cu mic dejun.

Paltinis – distractie si relaxare

Statiunea Paltinis de langa Sibiu este renumita in primul rand pentru cele trei partii de schi si cinci partii de schi fond din cadrul complexului Arena Platos. La inceputul lunii decembrie nu este foarte sigur ca vei putea schia in acea zona, insa poti sa te distrezi si sa te si relaxezi in aceeasi masura. La hotelul Cindrel din localitate exista un centru Spa care ofera toate facilitatile necesare petrecerii unor momente de relaxare de neuitat, iar potecile si poienile Paltinisului sunt numai bune sa le cutreieri din zori si pana seara tarziu, cand te retragi la gura sobei sa-ti dezmortesti picioarele.

Vila Romana
Pensiunea Vila Romana din Paltinis este situata chiar in apropierea Arenei Platos. Deschisa in iarna anului 2011, locatia dispune de o capacitate de cazare de 150 de locuri si un restaurant care serveste preparate traditionale. Cat despre distractie, nu trebuie sa-ti faci nici un fel de probleme: pensiunea are o sala de jocuri in care ai la dispozitie masa de biliard, tenis de masa, darts, carti sau sah. Camerele cu balcoane ofera o priveliste deosebita. Tarif perioada 28 noiembrie – 1 decembrie: 340 de lei/camera dubla/2 persoane/3 nopti fara mic dejun.

Pensiunea Mai
Daca urmezi acelasi drum care duce spre Paltinis, poti sa te opresti la Rasinari, localitatea de la poalele Muntilor Cindrel, aflata pe cursul Vaii Stezii. Pensiunea Mai din Rasinari se afla intr-un decor superb si dispune de 64 de locuri de cazare in camere elegante, clasificate la 5 margarete: baie proprie, uscator de par, balcon, TV programe prin cablu, minibar, internet wireless, sauna, parcare pazita. In plus, pensiunea are si o pastravarie in curte; daca vrei,poti sa-ti pescuiesti singur pastravul pe care doresti sa-l servesti in restaurantul pensiunii. Tarif perioada 28 noiembrie – 1 decembrie: 732 de lei/camera dubla/2 persoane/3 nopti fara mic dejun.

Poiana Galdei – un loc de poveste

Un alt loc cu peisaje de poveste, desprinse din imaginar, este Poiana Galdei din judetul Alba. Zona se bucura de frumusetea Muntilor Trascau, cu paduri, animale salbatice si chiar exotice (caprioare, pauni si fazani) si de mult aer curat. Traseele turistice care strabat localitatea si atractiile turistice din judet iti vor transforma minivacanta intr-o poveste numai buna de povestit nepotilor.

Pensiunea “Floare de Colt”
Este noua si pune la dispozitia turistilor 12 camere duble sau apartamente. Zona pitoreasca in care se afla este completata de gastronomia locala, care te va innebuni cu preparatele ei specifice: placinte, siropuri si dulceturi, vinuri si muraturi. Pensiunea dispune de restaurant, internet WiFi, foisor si parcare monitorizata video. Tarif perioada 28 noiembrie – 1 decembrie: 480 de lei/camera dubla/2 persoane/3 nopti cu mic dejun.

Sighetu Marmatiei – traditii romanesti

Maramuresul este perfect pentru petrecerea oricarei sarbatori si a oricarei vacante. Acolo sunt concentrate mare parte din frumusetile care atrag turistii ca un magnet in orice anotimp: traditii romanesti, preparate culinare delicioase, zone minunate pentru drumetie, biserici de lemn unice in Europa si – la fel de important – oameni veseli si primitori. Daca ti-ai propus sa petreci trei zile prin Maramures, iti sugeram sa alegi ca loc de popas motelul Perla Sigheteana.

Motel Perla Sigheteana
Pensiunea din Sighetu Marmatiei este locul ideal pentru o vizita in Tara Maramuresului: dispune de o gradina frumos amenajata in stil rustic, pe o structura de lemn specific maramureseana, in care poti petrece alaturi de prieteni. Cele 8 camere duble si 2 familiale sunt confortabile, dotate cu balcoane, internet wireless, minibar, telefon si TV (programe prin cablu). Tarif perioada 28 noiembrie – 1 decembrie: 440 de lei/camera dubla/2 persoane/3 nopti cu mic dejun.

Grui – sarbatoare in stil toscan

La nici 20 de kilometri de Targu Jiu, orasul marcat pe harta tarii de Constantin Brancusi, Gheorghe Magheru, Vasile Lascar sau Ecaterina Teodoroiu (personalitati marcante ale Romaniei), se afla satul Grui. Oltenia este o zona deosebita, cu paduri, dealuri si coline spectaculoase, si gastronomie deosebita.

Pensiunea Toscana Rustica
Aflata la poalele muntilor Parang, pensiunea este amenajata intr-o cladire construita la 1893 in stilul caselor din regiunea italiana Toscana: sobru, cu camere inalte si ziduri foarte groase, specific italiane. Chiar si dupa renovari, proprietarii au pastrat atmosfera de inceput de secol XX. Tarif perioada 28 noiembrie – 1 decembrie: 400 de lei/camera dubla/2 persoane/3 nopti cu mic dejun.

Valea Zalanului – poveste cu printi si printese

Daca vrei o destinatie mai cu staif, alege Valea Zalanului. Chiar daca este un sat, vei fi foarte placut impresionat de ceea ce iti va oferi: un peisaj de vis, incarcat de istorie, si locuri de cazare de poveste. Satul Valea Zalanului de langa Muntii Baraolt, judetul Covasna, se afla intre padurile Aitei Seci si padurile Zalanului; a fost fondat cu aproape 400 de ani in urma.

Pensiunea Printului
Fascinat de frumusetea zonei, Printul de Wales a cumparat proprietatea fostului jude al Zalanului, inconjurata de dealuri si paduri. La Pensiunea Printului vei fi tratat regeste – daca optezi pentru regimul all-inclusive,vei beneficia de cazare intr-una din cele 5 camere duble, trei mese si excursii zilnice cu ghid. Tarif perioada 28 noiembrie – 1 decembrie: 1305 lei/camera dubla/2 persoane/3 nopti cu mic dejun.